New Church nam predstavlja Novo mesto za molitvu

Projekat članova nekoliko grupa sa novim singlom

U njihovom promo materijalu piše baš ovako: „New Church predstavlja singl projekat (člana bendova sveta pseta, eaglehaslanded, radost-stradanje) oformljen 1995., koji seže za svojim pratiocima iz distorziranih dubina Beogradskog predgrađa.

Kombinujući elektro nojz sa uplivima melanholičnih jednorifnih gitarskih deonica i pokličnim pojanjem, New Church jeste hodočašće, donoseći poruku iz neznanih mesta, najavljujući svoje postojanje kroz šapute i tihe korake u mraku, igra senki izbušena hipnotišućim, repetativnim mantrama.

 

New Church, Foto: Promo

 

Njegova Sveta Misa doprinosi istapanju nadrealizma u crno-belom formatu, gde je granica izuzetno tanka između spokoja i nemira, između muzike stvorene za ples pod neonskim svetlima i za osamljeno upijanje tonova u miru sopstvenog doma, gde molitve zvuče kao kletve, dok se pesme sirena uzdižu iza najcrnjih talasa.

Pridružite se New Church-u, utočištu u kojem ne postoje jezičke barijere, gde su sve forme izgubljene u novom imaretu za molitve.“

Ovaj projekat od 11 i nešto minuta sastoji se iz 6 celina koje se zovu:
1. HELL, 2. WELTSCHMERZ, 3. PURGATORY, 4. MELANCHOLY, 5. HEAVEN i 6. HOPE

Nema forme, slike su strašne, distopija jedna totalna, nigde svetla, sve je mrak i u tom mraku se pokušava da nađe malo nade. Pronađite je.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika