„Strung Out Johnny“ Iggyija Popa - o kakva borba je život!

Još jedan odličan singl sa predstojećeg albuma Every Loser

Pesma je drugi singl sa njegovog predstojećeg 19. solo albuma „Every Loser“, nakon prošlomesečne „Frenzy“. On priča priču o toku života u kome se čovek nosi sa zavisnošću, detaljno opisuje kako se naizgled nevini eksperimenti pretvaraju u nešto opasnije – „Prvi put to radiš sa prijateljem, drugi put to radiš u krevetu, treći put ne možeš da se zasitiš i život se sjebe“, peva Pop.

„Pretpostavio sam da će se stvari smiriti kada napunim 65. To nije bio slučaj.“

„Every Loser“ bi trebalo da bude objavljen 6. januara i uključuje doprinose brojnih velikih imena, uključujući Duffa McKagana iz Guns N’ Rosesa, bubnjara Red Hot Chilli Peppersa Chada Smitha i njihovog bivšeg gitariste, Josha Klinghoffera. Pokojni bubnjar Foo Fightersa, Taylor Hawkins, koji je preminuo u martu, takođe je doprineo albumu kao i čuveni producent Andrew Watt.

 

Iggy Pop live, Credit Andy Ford for NME

 

Hawkins je svirao na pesmama 'Comments' i 'The Regency', a Pop je detaljno opisao sa čime je želeo da radi u nedavnom intervjuu za NME: „Taylor je došao i odsvirao to sa neverovatnim stilom“, rekao je. „Veoma sam srećan što imam tu boju u zapisu.“

„Bio sam zaista tužan i šokiran kada sam čuo za njega. Slučajno sam poznavao taj hotel u kojem je bio. Bio sam u tom gradu. Imao je divnu karijeru radeći ono što je želeo da radi, i po svemu sudeći, dobar život.“

„On izaziva oluju na tim stazama, i vi to zaista možete čuti“, nastavio je. „Ima ovu vrstu penušavog kvaliteta, to je zaista prodorno“.

Iggy Pop će podržavati Red Hot Chilli Peppers na određenim koncdertima tokom njihove turneje po stadionima 2023. On će takođe imati koncert u Cristal Palace Parku sledećeg leta, uz podršku Blondie i Generation X/Sex Pistols supergrupe Generation Sex, za koje će to biti prvi nastup u Velikoj Britaniji.

Divan kao i uvek, jedan je Iggy Pop.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika