Zaz predstavlja album s Jarkim bojama

Mir sa sobom i sa prirodom, teme su ovog albuma

Zaz, francuska ali i međunarodno prepoznata umetnica, odabrala je ovu novu pesmu kako bi predstavila poslednji album nazvan „Isa“. Pesma nosi naziv „De Couleurs vives“ – Svetle boje, i ističe želju Zaz da živimo u miru sa svetom ostavljajući mračne stvari po strani: Ponekad ima dana / Gde je nebo tako lepo / Dolazim odatle, priznajem / Da zavidim pticama / Da budem samo svedok / Našeg neljudskog činovi / Što mogu da lete / Da lete ka drugim sutrašnjicima”.

Baš na vreme za proslavu kraja godine, album "Isa", koji sadrži četiri neobjavljene pesme i live DVD, biće moguće naći na prodajnim mestima.

 

Zaz, Foto: YT prinscreen

 

Ova umetnica je u razgovoru za PureCharts prošle godine dala ovakav intervju: „Mislim da sam se našla u trenutku kada više nisam bila u ravnoteži. „Zaz“ je zauzela sav prostor i doživela sam zasićenje „Zazom“. Trebalo je da se brinem o sebi, da izgradim svoj lični život, jer sam upoznala nekoga. Hteo sam da gradim“, rekao je umetnica. Tako je rođen "Isa", mirniji peti album predstavljen kroz poetične naslove "Imagine" ili "The garden of tears" sa Tilom Lindemanom, pevačem Ramštajna: "Čak i kada ništa ne radim, veoma sam intenzivna. Život je uvek veoma intenzivan”.

I ovaj intenzitet je Zaz učinila jednom od tema svog albuma "Isa", veoma popularanog i u Francuskoj ali i u inostranstvu. Dok ovog petka objavljuje reizdanje svog albuma ukrašenog sa četiri naslova, uključujući "Animaux fragiles" u duetu sa Icareom i live DVD, pevačica je odlučila da se joj „De Couleurs vives ” bude “predstavnica“ albuma.

„Želim da živim, smejem se, slobodna, ja sam žena jarkih boja“ peva Zaz u ovoj pesmi, ali takođe priča o „neljudskim delima“, onima „koji sve dele ” i „gaze nas” umesto da se zalažu za bratstvo: „Pa molim se vetru / Da sve promeni”. Poruka koju pevačica nosi na svojim ramenima u živopisnom klipu svoje pesme, usredsređea je na zajedništvo između ljudi i prirode. Neka proleće uskoro dođe!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika