Severa Gjurin za grejanje duše

Pesma Kamin će vas zavesti i odvesti na neka lepša mesta

Severa Gjurin je slovenačka pevačica, muzičarka i vizuelna umetnica.

Živi i radi u Ljubljani,  poslednji album koji je objavila nosio je ime „Ali je še kaj prostora?" (2020) a poslednji singl „Sunce" (2021) režirao je i kreirao  Boris Bezić.

Ona je solo umetnica veoma posebnog tipa, njena muzika i pesme su akustične i lagane i nežne ali istovremeno i veoma strastvene.

Severa nastupa veoma često po slovenačkim klubovima, najčešće sa pratećim muzičarima: Uroš Rakovec & Dejan Lapanja - gitare, Žiga Golob - kontrabas, Blaž Čelarec - bubnjevi. Kreira i nastupa i sa bratom, kantautorom Galom Georgeom Gjurinom koji živi i radi  u Kanadi.

 

Severa i Gal Gjurin, Foto: Ksenija Mikor

 

Povod ovog teksta je Severin novi singl pod nazivom „Kamin“.

Na ovoj pesmi i spotu su radili: Severa Gjurin: glas, gitara i ko-produkcija; Gal Gjurin: cimbal i udaraljke, akustična tenor gitara, električna gitara, orgulje Hammond M3, električni klavir Fender Rhodes MK2, kontrabas kao i produkcija, obrada zvuka, mastering; Danijel Bogataj: violine; Blaž Čelarec: udaraljke; Domen Gracej i Jakob Krall: snimanje.

Snimljeno u novembru i decembru 2022. u Ljubljani u Studiju Fono, Railroad studijima Ljubljana i Studiju OSH u Kanadi.

Izdavač: Discografska kuća HAD, Ljubljana.

Nama pesma „Kamin“ već ide ne znamo koji put na repeat; ne možemo da prestanemo da je slušamo: nežnu, prekrasno složenih zvukova i glasova, umirujuću i blagu. Najtoplija preporuka za slušanje!

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika