KURGASHIAN - Sarah Tonin

"Ja sam Sara, Sarah Tonin,

Ja ne gazim samo lomim,

Zna se dobro koga volim,

Kola, kush i serotonin"

Umetnica Sara Kurgaš objavila je u novembru singl “Sarah Tonin” zahvaljujući muzičkom studiju Knowhere2Run iz Podgorice, a sada je pomenuti singl dobio i video spot.

Sara Kurgaš dolazi iz Bara, rođena je u Beogradu 28.10.1997. godine, a poslednjih šest godina provodi u Podgorici gde živi i radi, gde je i diplomirala na smeru novinarstva Fakulteta političkih nauka UCG. Roditelji poreklom iz Bijelog Polja za vrijeme SFRJ edukovali su se u Sarajevu i Beogradu, dok su po Sarinom rođenju zajedno sa njenim bratom i sestrom došli u Bar, gdje je završila osnovnu i srednju školu.

 

Kurgashian, Foto: YT printscreen

 

Ovaj singl pripada trep (eng. “trap”) muzici, odnosno podžanru hip-hop muzike koji se razvijao za vrijeme 90.-ih i 00.-ih godina na jugu SAD-a. U Crnoj Gori je trep muziku ovog meseca obeležila Sarah Tonin koja je svoju prvu traku dobila u septembru ove godine. Za par dana, serotonin je dobio svoju tekstualnu formu, audio je iznesen 25. novembra na svim muzičkim platformama, a samo mesec dana kasnije objavljen je i spot uz podršku rediteljke, Nade Vojinović. Feedback je na ovu stvar dao i princ srpske trep muzike, Kene Beri uz komentar “Odlično mi je ovo! Sviđa mi se izistinski … diliveri flou bit, sve mi dobro”.

Inspiracija za singl “Sarah Tonin” potekla je iz muzičkog studija Knowhere2Run, sa lica vremena i mesta upoznavanja producenata sa vokalom. Kurgashian je oduvijek cenila muziku i novi zvuk. Tokom detinjstva odrastala je uz Missy Elliott, Kelis, Sean Paula, 50 Centa i T.I.-ja sa sestrine strane, a sa druge, odnosno strane brata mogao se čuti Ludacris, Ice Cube, Limp Bizkit, Mötörheads, Pink Floyd. Uz kombinaciju ovakvih izvođača, ali i uzdizanja trep muzike kao subžanra i umetnika poput Gucci Mane, Lil Wayne, Nicki Minaj i cele ekipe YMCMB (Young Money Cash Money Billionaire), 808 Mafia i sličnih, inspirisali su KURGASHIAN da uđe u svet gdje sluša o uzdizanju sebe i time svoju emotivnu stranu jača kroz zvuk koji je dublji, snažniji i vodi jačanju ličnosti koja je disciplinovana, ali uz dozu hedonizma. Sarah Tonin je kao njen alter-ego tu da zabavi (“Sara” arap.: ona koja donosi sreću gledaocima, vesela i radosna) ali i podstakne na snažan i iscrpan rad. (izvor: CDM sajt)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika