CD Ministar – Bikarbona fank

Ovaj muzičar predstavlja svoj novi singl i odličan spot snimljen u Šangaju

Gitarista i producent Saša Furunović (Popečitelji, Fitnes) skoro dve decenije samostalno objavljuje i stvara muziku i pod alijasom CD Ministar. Krajem 2021 godine ovaj umetnik formirao je i prateći bend, Neukrotivu grupu ljudi,  sa kojim kreće u novu avanturu live nastupa. Ovaj sastav je 2022 godine održao zapaženu turneju u nekoliko gradova Srbije, a imao je i uspešne nastupe na festivalima Karusel u Čačku i na Nišvilu.

Bikarbona fank, numera koju vam predstavljamo, novi je singl CD Ministra, njegovo prvo izdanje u 2023 godini.

Zajedno sa singlom objavljen je i video spot koji je snimljen početkom godine u Šangaju. Ovaj video je zajednički rad dvojice umetnika sa dve strane sveta (Mateja Ristić iz Srbije i Alex McConville sa Novog Zelanda) koji trenutno žive i rade u Šangaju. U spotu koreografiju i glumu potpisuje Alex McConville. Mateja Ristić, pored režije, potpisuje i montažu, obradu i fotografiju.

Singl „Bikarbona fank“ je objavila kuća Druga stvar i dostupan je na Bandcampu.

Krajem prošle godine CD Ministar je objavio i prvu numeru i video spot za pesmu „Vreme teče za nas“, snimljenu sa pratećim bendom Neukrotiva grupa ljudi, sa kojim je 2022 druge imao brojne zapažene nastupe.

U pripremi je i njegov novi, dupli album “Rastojanje”, a u međuvremenu se, pored živih nastupa fokusira i na studijsko snimanje sa ljudima iz grupe.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika