Wooden Ambulance i Ivan Tokin, kakva dobra kombinacija!

Album songova za predstavu „Najnormalniji čovek na svetu“, rađenoj po istoimenoj knjizi Ivana Tokina

Na njihovoj Bandcamp stranici piše ovako: „Wooden Ambulance će vam slomiti srce. Nema sumnje u to. I dalje ćete tražiti više. Posle godina smeha i suza, ljubavi i pijanih noći, polomljenih žica i noktiju, Wooden Ambulance pišu sa intenzitetom koji nema mnogo muzičara. Daleko na severu, gde se ogromni avioni susreću sa horizontom, oni otvaraju svoje duše da vam odsviraju grube akorde koji će očarati vaše dane koji dolaze.“

O tome kako je ovaj bend dobio ime, svojevremeno je pričao lider benda,  Goran Grubišić: „Drvena Ambulanta, Dom zdravlja koji se tako zvao zbog svog izgleda, ambulanta kojoj sam i ja pripadao, koja je postajala pa je srušena. Kada je srušena ja sam preuzeo njeno ime“.

Subotički bend Wooden Ambulance objavio je album songova za predstavu „Najnormalniji čovek na svetu, rađenoj po istoimenoj knjizi Ivana Tokina, u režiji Milje Mazarak i u produkciji Narodnog pozorišta Subotica.

„Proces stvaranja muzike za ovu priliku u početku je vođen idejom da se jedna muzička tematokom čitave predstave sukcesivno razvija i oplemenjuje, kako bi na kraju prerasla u song. Tako da se za ovaj album uslovno može reći da ima svojevrsni koncept. Ipak, pojedine verzije kompozicija koje možete naći na albumu ne mogu se čuti u samoj predstavi, i obrnuto, neke verzije koje možete čuti u predstavi ne nalaze se na albumu.“ – rekao je frontmen benda, Goran Grubišić.

 

Wooden Ambulance, Foto: Bandcamp grupe

 

„Sva muzika je originalno pravljena za predstavu, osim kompozicija „baby“ i „cowboy“, koje su instrumentalne verzije pesama koje smo ranije snimili sa Robertom Tilijem na našem zajedničkom albumu Northern Sadness (2015), s tim što su one za ovu priliku ovde našle u svom svedenijem obliku, bez ritam sekcije i naravno bez glasa i gitare R. Tilija.“

Album se može naći na svim striming platformama a na bandcamp stranici benda biće besplatan za skidanje do kraja januara. (izvor: promo)

Video za pesmu sa ovog albuma koju su objavili kao singl uradio je Nemanja Ledenski i on odlično prati melanholičnu temu i samu atmosferu prelepe knjige Ivana Tokina, jednog od vodećih beogradskih pisaca, „Najnormalniji čovek na svetu“.

Uživajte, ovo je tako lepa stvar, a mi se nadamo da ćemo imati priliku da pogledamo celu predstavu.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika