Grejanje hladnih dana power metalom iz Tampe, Florida

Kamelot ima novi singl „One More Flag In The Ground"

Kamelot je američki power metal bend iz Tampe, Florida, koji je osnovao Tomas Youngblood 1987. Norveški pevač Roy Khan pridružio im se na radu na albumu „Siege Perilous“ i delio je zasluge za pisanje pesama sa Youngbloodom do njegovog odlaska u aprilu 2011.

U junu 2012., Youngblood je objavio na svojoj web stranici da će njihov novi vokal biti švedski pevač Tommy Karevik, koji je prvi put predstavljen na Kamelotovom albumu „Silverthorn“ kao glavni vokal, ko-autormuzike i tekstopisac.

Do 2022. godine, Kamelot je objavio dvanaest studijskih albuma, tri live albuma, dva live DVD-a i dvadeset muzičkih spotova.

Sada su objavili novi singl „One More Flag In The Ground" za kuću Napalm Records i otkrili detalje sa predstojećeg albuma koji će se zvati „The Awakening“. Sa novim singlom, bend se potvrđuje kao inovativni stub žanra, između fantastičnih preokreta i novog stila koji se oslanja na svet video igara.

Pevač Tommy Karevik o novoj pesmi izjavljuje:

„Glavni fokus na ovom videu i pesmi bio je da ima metaforu o borbi protiv bolesti, bilo da su fizičke ili mentalne. Svaki korak isceljenja i oporavka je još jedna „Zastava u zemlji“. Svakim malim korakom osvajala se još jedna pobeda…“

Zatim, Kamelot deli detalje o „The Awakeningu“, opusu koji će biti objavljen 23. marta 2023, preko Napalm Recordsa: Album je producirao Sascha Paeth a miksovao Jacob Hansen, a album će se sastojati od trinaest pesama.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika