Inevitably way – novi singl Eco Tripa

Treći singl veoma zanimljivog varaždinskog benda

 

Otkako su njihova dva singla, Destiny station i Shipwreck ugledala svetlo dana, varaždinski band Eco Trip neumorno je radio na produkciji novog singla – Inevitably way.

Iz benda kažu kako im je ovaj singl posebno drag jer je na njega utrošeno puno više vremena nego na prethodna dva singla. “Željeli smo ovome posvetiti dovoljno vremena da ispadne baš ovako kako treba biti” napominje Jurica Jagetić, gitarist, aranžer i pisac teksta.

Ovo je priča o ljubavi koja prelazi našu atmosferu, i haosa na zemlji koji je uzrokovan ljudskom rukom. Na svim je mestima moguće pronaći ljubav i na kraju krajeva, krenuti ispočetka. Pa i na Marsu.
 

 

Eco Trip, Foto: PROMO


"Iz ozbiljne šale za snimanje spota morali smo otputovati na Mars. Teško je bilo odabrati u koji, od 385000 kratara, ćemo se spustiti. Preciznom kalkulacijom planetarnih slijetanja dotaknuli smo tlo kratera Cassini. Shuttle je prevozio ukupno šest članova posade, odnosno glumačke i snimateljske ekipe i naravno mi. Ne možemo vam točno otkriti na koji smo točno način dospjeli na Mars. Put je trajao sedam mjeseci i svaki detalj snimanja je dogovoren na putovanju. time nismo trošili dragocjeno vrijeme i kisik na Marsu. Nekoliko kadrova snimljeno je i na samom putovanju kroz prostor i vrijeme.  Tamo su nas dobroćudni stanovnici kriomice gledali iza crvenih stijena. Obećali smo ruku mira i kadarove u kojima se oni neće pojavljivati. Za njihovu sigurnost.

Spot je montiran po povratku na Majku Zemlju, taman u savršeno vrijeme kad je singl u studiu poprimio notu koju smo tražili. Slav sound studios i glavni i odgovorni Slavko Vincek, pripremio nam je zvučnu dobrodošlicu koja nas je oborila.  Snimka je nakon toga završila na masteringu u Red Records Studio kod Krunoslava Licitara i tada ispred naše montažerke Tee koja je pjesmi dodala sliku, odnosno montirala kadrove koje smo donijeli sa putovanja." rekli su Eco Tripovci.

Eco Trip pesmama voli dati i deliće duše drugih autora kroz saradnje, pa su na ovom singlu deo sebe dali i Dorian Stipičić kao back vocal, koji je pesmi dao dubinsku dimenziju. Nino Bregović snimio je bass liniju, a Martin Kozina je na bubnju napravio savršenstvo i tako je kompletirana nova numera.

 

 

Bend Eco Trip nastao je 2018., a danas ga čine Tea Mesarić Rekanović kao vokal, Jurica Jagetić na atmo gitari i Marko Buder na lead gitari. Motivacija za osnivanje benda bila je, kako ističu, suštinska potreba za kreativnim i muzičkim izražavanjem. Njihove kolege im, dodaju iz benda, entuzijastično uskaču u stihove i note, čime svaka pesma dobije ponešto energije od svakog izvođača.

Žanrovima se, kako kažu, ne zamaraju previše. „Ima tu svega, od blues i jazz nota, danca, preko igranja s atmo-instrumentima kojima ne znamo ni ime, do elektronskih beatova i raznih producentskih trikova, ali mislimo da im je svima zajednička posebna atmosferičnost koja nastane kada taj kaos organiziramo”, rekao je Marko Buder.

„Neki nas povezuju s New Ageom, ali formulaciju New Age više doživljavamo svjetonazorski nego žanrovski. To nam omogućuje da se stilski u budućnosti glazbeno mijenjamo u raznim smjerovima”, dodala je Tea Mesarić Rekanović.

"Glazba koju stvaramo možda i nije toliko zastupljena na našim prostorima, no reakcija okoline pokazuje da bi se itekako mogla održati. Svakim novim singlom želimo stvoriti veću zajednicu individua koji će pratiti ovakav stil glazbe i uživati u djeliću našeg svemira." kažu članovi benda. (Izvor: Promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika