Lizzo – Special

Pop diva u misiji osnaživanja sebi sličnih

Obožavaoci pop muzičkih diva mogu da se raduju jer je Lizzo podelila svoj novi video za singl „Special“ sa njenog istoimenog albuma.

Pesma odstupa od Lizzine prepoznatljivih plesnih numera koje su od nje napravile pop zvezdu i poruka pesme direktno se vezuje za njen misiju osnaživanja. U spotu za pesmu „Special“, Lizzo govori o tome kako je stalno maltretiranje na mreži, koje je često povezano sa fobijom, povređuje. Ali, na kraju krajeva, ona, kao i ostali koji, nažalost, doživljavaju istu vrstu mržnje, mora da smogne snage da nastavi dalje.

 

Lizzo, Foto: YT printscreen

 

U pratećem videu, reditelj Christian Breslauer podiže ovaj koncept na sledeći nivo pretvarajući Lizzo u superheroja, koji je u misiji da zaštiti druge od tih podlih počinilaca. Kao što vizuelni prikaz često pokazuje, Lizzo se vraća kući nakon dugog dana spašavanja sveta i odmah skida svoje super odelo, dodatni sloj zaštite koji je štiti od mrzitelja. Međutim, dok Lizzo skida oklop i postaje ranjiva, odmah nailazi na mržnju i kaže: “Woke up this morning to somebody in a video / Talking about something I posted in a video / If it wasn’t me, then would you even get offended? Or Is it just because I’m Black and heavy? / Y’all don’t hear me, though.”

Zatim sledi: “Fame is pretty new, but I’ve been used to people judging me / That’s why I move the way I move and why I’m so in love with me,”, stavljajući svetu do znanja da je u ovom začaranom krugu, mržnja pokretačka snaga koja stoji iza njenog samopouzdanja.

Refren, “In case nobody told you today / You’re special (special) / In case nobody made you believe / You’re special (special) / Well, I will always love you the same / You’re special,” služi ne samo kao reči ohrabrenja za Lizzo već i za sve na istom putu. (Izvor: Uproxx)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika