Dirljiva posveta lidera grupe PIL

Frontmen grupe, John Lydon aka Johnny Rotten, napisao je pesmu kojom su želeli da predstave Irsku na Eurosongu 23

"Public image Ltd." pojavio se nedavno u irskoj emisiji "The late late show", kao deo pokušaja benda da predstavlja Irsku na 67. godišnjem festivalu "Pesma Evrovizije", izvodeći pesmu "Hawaii" koju je frontmen John Lydon napisao u čast svoje supruge Nore Forster i njene borbe s Alzheimerovom bolešću.

Nažalost, publika niije izglasala "PiL" kao predstavnika "Evrosonga" za Irsku - ta čast je pripala grupi "Wild youth", a "Lydon and Co." završili su na četvrtom mestu, piše "Daily mail".

Najavljujući pojavljivanje "PiL-a" na televiziji, Lydon je nastup nazvao "ljubavnom pesmom za moju ženu" i dodao: "Pesmu 'Hawaii' pisao sam nekoliko godina. Jednom smo tamo proveli predivan odmor, Nora i ja".

John Joseph Lydon Lydon, takođe poznat po svom nekadašnjem umetničkom imenu Johnny Rotten, britanski je pevač i tekstopisac. Bio je pevač punk benda Sex Pistols iz kasnih 1970-ih, koji je bio aktivan od 1975. do 1978. godine, i ponovo tokom raznih oživljavanja tokom 1990-ih i 2000-ih. Takođe je pevač post-punk benda Public Image Ltd (PiL), koji je osnovao i predvodio od 1978. do 1993. i ponovo od 2009. godine. Johnny Rotten je jedna od najvažnijih figura punk muzike i pokreta u svetu.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika