ULTRAZVUK - Lejla sine kako ti živiš?

Veoma zanimljiva pesma izuzetnog naslova i refrena biće svakako hit u regionu

Banjalučki bend Ultrazvuk postoji 13 godina. U instrumentalnom smislu u ovoj postavi trajali su 8 godina i tada se desilo da se gitarista Igor Paspalj, inače proglašen od Guitar Worlda za najboljeg gitaristu sveta 2021, odselio u Dubai, a zatim su došli novi vokali koji su tu od 2019 g.

Sadašnju postavu benda čine: Lejla Dolores - vokal, Lazar Jović - vokal, Nenad Tomić - gitare, Nikola Savanovi - klavijature, Žarko Jež - bubanj i Zoran Janković – bas.

 

Ultrazvuk, Foto: promo, autor Daniel Janković

 

Bend je, inače, poznat u celoj BiH, jedan od najboljih cover bendova sa preko 1500 svirki, od pubova i klubova do festivala, motorijada, korporativnih iventa i privatnih zabava. Oni svoj cover program nazivaju History of music i bukvalno sviraju sve, od ’70 pa do danas, i imaju preko 350 pesama na repertoaru.

Odavno im je bilo u planu da se aktiviraju u autorskom smislu jer su shvatili da imaju potencijala za to, ali dugo je trajalo dok su se na to odlučili, pa zato sad, da bi nadoknadili propušteno, imaju plan da svakih mesec do dva objave spot i pesmu. Njihove teme su uglavnom su socijalne, o krizi u društvu, politici, materijalizmu i pritisku na mlade...

 

 

Pesma pod nazivom "Lejla, sine, kako ti živiš", koja je uz prvu autorsku pesmu objavljenu u decembru prošle godine,  "Dijete nije krivo" uvertira je za prvi album ovog sastava, koji se očekuje na proleće a oni o novoj pesmi kažu da moderan svet zahteva od mladih veliki odmak od standardnih uloga i vrednosti, te je njihova perspektiva mnogo neizvesnija.

Na pesmi su radili: Muzika: Z.Janković, Aranžman: Z.Janković/Lejla Dolores, Tekst: Maja Vrbljanac, Beat&loop: Rouds, Mix i mastering: N.Savanović, Studio: Gola Voda, Post mastering: Faruk Selimović - Fari Studio Mollehuset, Malmoe Sweden, All Rights: Ultrazvuk.

Video spot je radila ekipa u sastavu: Video i montaža: Indir Merdanović – Indir, Direktor fotografije: Daniel Janković.

Neobična, veoma zanimljiva, višeslojna pesma fantastičnog naslova, ne sumnjamo da će ovo biti hit u celom regionu.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika