Yo La Tengo su objavili odu Hobokenu, New Jersey

Pesma Sinatra Drive Breakdown najavljuje novi album u petak, 10. februara

Neko bi klasifikovao Hoboken, New Jeresey, kao savršenu scensku pozadinu za egzistencijalnu spiralu o vremenu, a Yo La Tengo upravo to radi na  novom singlu „Sinatra Drive Breakdovn“. Pesma se pojavljuje na njihovom predstojećem albumu, This Stupid World, koji izlazi u petak, 10. februara.

 „Sinatra Drive Breakdown“, nazvan po popularnom bulevaru na obali u Hobokenu, New Jersey, prati objavljivanje prethodnih singlova koji najavljuju album pod nazivom „This Stupid World out Friday" -„Aselestine“ i „Fallout“.  

 

Yo La Tengo, FOto Cheryil Dunn

Na albumu sa devet pesama, trio Ira Kaplan, Georgia Hubley, i James McNew fokusira se na održavanje osećaja optimizma suočenog sa neizvesnošću i na jednom mestu kažu: „Ovaj glupi svet – ubija me/Ovaj glupi svet – je sve što imamo.”

Jednostavan, psihodeličan i efektan video režirao je Curtis Godino / Drippy Eye Projections.

Napisana, snimljena i samostalno proizvedena u rodnom gradu Yo La Tengo u New Jerseyju, ploča označava njihov prvi album za skoro tri godine, ali 17. za skoro 40 godina. „U jednom smislu, ove pesme su gotove“, rekao je McNew nedavno za Pitchfork. „Ali sada shvatamo kako da ih izvedemo pred ljudima, tako da započnu ovaj drugi život. To važi za svaku pesmu koju je ovaj bend smislio od 80-ih. Sve je na granici. Uvek se menja. Živo je." (Izvor: Rolling Stone)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika