Mate Bro - Lo fi jutro

Multitalentovani slovenački umetnik objavio je singl s kojim ide u novom pravcu

Mate Brodar, aka Mate Bro, završio je studije klarineta na Muzičkoj akademiji u Ljubljani i studije jazz pevanja u Gracu. Ima i svoju privatnu muzičku školu, Ustvarjalnica KUD Dolina miru, sa ograncima u Ljubljani, Mariboru i Murskoj Soboti.

Njegovo muzičko putovanje počelo je negde devedesetih godina sa grupom Vellblott, učestvovao je kao prateći vokal u Sesterovom nastupu na Pesmi Evrovizije, godinama je radio sa Elevators i sa Manjifikom kao deo njegovog pratećeg benda Turbulentza.

 

Mate Bro, Foto: Radio Agora, Sl

 

 

Kao gitarista i/ili pevač nastupao je i snimao sa mnogim renomiranim slovenačkim muzičarima: sa Neishom, Tinkarom Kovač, Otom Pestnerom, Katrinasom, Trkajem, Ninom Pušlar, LeeLooJamaisom, Janom Plestenjakom, Alenko Godec i mnogim drugima.

Njegov novi autorski muzički projekat je drugačiji od svega pomenutog, jer Mate ovoga puta ne traži žanr, muzički pravac ili bend kroz koji bi kanalisao svoju muziku. On će jednostavno, pod svojim imenom, kao Mate Bro, obuhvatiti sve pravce iz kojih dolazi inspiracija za njegove muzičke poduhvate.

 

Mate Bro, Foto: YT printscreen

 

Sve one ideje koje je Mate nagovestio kroz sve svoje muzičke priče dobiće prostor i vreme da zažive i zablistaju u novoj eri njegovog stvaralaštva a prva zvezda je  'Lo fi jutro'. (Izvor: Rocker Si)

Na izradi ove pesme i spota učestvovali su:

Miha Koretič - klasična gitara

Mate Bro - sve ostalo

Iztok Turk, Mate Bro - produkcija

Illustration art - Nemanja Malidža

Koncept, režija i animacija - Miloš Gojković

Video production - Studio Gojko

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika