Echo Spiritus - Treći svet

Najava albuma koji će se zvati Disbalans

Echo Spiritus je atmosferični rok sastav iz Novog Sada, osnovan u maju 2020. godine, na inicijativu bubnjara i tekstopisca Zorana Kandića i gitariste Aleksandra Pavlovića. U bendu su još i Branko Dobrijević (vokal, gitara), Miloš Kolarov (bas gitara), Dušan Mihić (vokal) i Nikola Borić (gitara).

Bend je nastao kao posledica zajedničkog stvaranja muzike iz doba cimerstva Aleksandra i Zorana u studentskom domu. Teme pesama koje pokrivaju introspekciju, prirodu socijalnih odnosa i nesklad svakodnevice sa težnjom ka trajnijem smislu prati muzika kojoj je cilj da slušaocu na instinktivan način prenese atmosferu koja vlada u tekstovima.

Echo Spiritus objavljuje svoj debitantski singl „Svetlo“ u novembru 2020. godine, a u martu 2021. i drugo video izdanje pod nazivom „Inkluzija“. Bend je od svog osnivanja nekoliko puta nastupio pred novosadskom publikom.

Spot za treći sinlg „Treći svet“ objavljen je ovih dana na YouTube kanalu i socijalnim mrežama. Bend je već neko vreme fokusiran na snimanje albuma prvenca, koji će poneti naziv „Disbalans“, a čije je objavljivanje predviđeno do leta 2023. godine. (Izvor: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika