Rekla je volim te, kažu Emir & Frozen Camels

Grupa koja postoji od 1988. godine i dalje radi punom parom

Baš na Dan zaljubljenih, 14. februara,  rock bend Emir & Frozen Camels objavio je svoju novu pesmu pod nazivom „Rekla je volim te".

Radi se o pesmi njihovog prepoznatljivog zvuka i vrhunske produkcije.Ova pesma je, kao i većina dosadašnjih pesama ovog benda, snimljena i producirana na dva kontinenta, u američkom studiju "Definition Media" i sarajevskom studiju "Longplay".

O priči iza pesme, autor Emir Bukovica je rekao:

"Vjerovatno smo svi mi barem jednom u životu doživjeli tzv. ljubav s figom. Osjetili se povrijeđenim i iskorištenim. Upitali se kako je moguće da smo ispali tako naivni, da nismo vidjeli da nam se događa fejk ljubav, koja neminovno vodi ka izdaji i kraju. Ali, nakon početnog šoka i bola shvatili da je to što nam se desilo ustvari najbolja moguća stvar za nas, kao neko prosvjetljenje i životna lekcija, jer su maske spale u pravom trenutku. I da je pred nama još puno toga lijepog u životu. Ako bih u samo jednoj rečenici trebao opisati pjesmu “Rekla je volim te” rekao bih da je ovo jedna mala ljubavna priča o velikoj izdaji".

 

Emir & The Frozen Camels, Foto Facebook official grupe

 

Jasmin Jatić, autor video spota za ovu pesmu, radio je do sada sa nekima od najvećih izvođača u regionu, kao što su „Zabranjeno Pušenje" i Darko Rundek. U spotu se osim Emir & Frozen Camels benda pojavljuje i model Alma Zaimović.

Ova grupa je, od svog osnivanja, 1998. godine ostvarila muzičku saradnju sa mnogim svetskim zvezdama kao što su Cliff Williams iz AC/DC, Danny Shepard, Darrell Nutt, Lenny Kravitz, Elliott Randall, španski rocker Alberto Ceballos i drugi, ali i zvezdama iz našeg regiona kao što su Rambo Amadeus, Van Gogh, El Bahattee, Elvis J. Kurtović i mnogi drugi. (Izvor: Klix.ba)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika