Gorillaz - Silent Running ft. Adeleye Omotayo

U spotu se pojavljuje solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Kolarov

 

Čuvena grupa Gorillaz ovih dana objavila je novi singl koji je najava njihovog osmog albuma, „Cracker Island“. U ovom spotu, između drugih umetnika, pojavljuje se solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Dejan Kolarov koji igra Čudovište a pored njega se u spotu pojavljuje i Milica Tepavac.

Prvi virtuelni bend na svetu, Gorillaz, koji su prošle godine obeležili 20 godina postojanja, čine Damon Albarn (iz grupe Blure), kao autor muzike i Jamie Hewlett – animator, strip-crtač, ilustrator i autor tekstova, koji je kreirao virtuelne likove/članove benda. Članove benda predstavljaju četiri animirana lika: 2D (vokal, klavijature), Murdoc (bass gitara), Noodle (solo gitara i prateći vokal) i Russel (bubnjevi i perkusije).

 

Gorillaz, Foto: YT printscreen

 

Albarn je jedini stalni član ovog sastava, a pesme ove grupe - projekta proizvod su saradnje raznih muzičara, dok se njihov stil može okarakterisati kao alternativni rock, uz primetan uticaj, hip-hopa, popa, britpopa i duba.

Dejan Kolarov, baletski umetnik i solista Narodnog pozorišta u Beogradu, igrao je u najvažnijim delima koja nose repertoar ovog pozorišta i dobitnik je mnogih nagrada za svoj rad a za spot urađen za pesmu „Na mišiće“ beogradske grupe Artan Lili, ovaj talentovani igrač je dobio nagradu za Najbolju koreografiju u video spotu na konkursu za Adria Muzzik Video Awards (AMVA) 2020.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika