Tamara Stojkovska - Shto kje ostane

Spot je sniman u biseru bitolske arhitekture, bivšoj Solunskoj banci

Pop pevačica Tamara Stojkovska promoviše novu pesmu " Shto kje ostane ", za koju je snimila spot u bivšoj Solunskoj banci u Bitolju. Autor pesme je Kosta Hadžikojčev, spot je režirao Đorđi Vačev, koreograf je bio Boban Rusesk a plesači: Sara Cvetkovska i Boban Ruseski.

„Ne volim kada ljudi upoređuju umetnike ili očekuju da neko bude kao neko drugi. Verujem da muzičar može da stvori nešto autentično samo ako je pošten i sam sebi. Koliko god da je kliše, poznata izreka da umetnost ne treba da vam prija, već da osećate nešto, definitivno ima smisla“, kaže Tamara.

 

Tamara Stojkovska, Foto: FB official

 

Tamara je od malih nogu nastupala na dečijim festivalima, a nakon završene osnovne i srednje muzičke škole upisala je studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju. Nastupala je više puta kao solista sa Kamernim orkestrom Bitolja, Bitolskim duvačkim orkestrom, kao vokal u nekoliko bendova, a sa Funk'd Up-om nastupa širom Makedonije od 2019. godine.

„Kada je reč o izgradnji mog stila i stvaranju muzike, uvek počinjem od toga ko sam, kako se osećam, koja emocija treba da izađe iz mene kroz pesmu. O tim stvarima razgovaram u startu sa ekipom sa kojom radim i shodno tome biramo pravac u kome će se raditi nova pesma. Zar umetnost nije način izražavanja, a ja se najugodnije izražavam kroz muziku. Volim kada sarađujem sa kolegama muzičarima i izvođačima iz bilo koje druge umetnosti. Verujem da se stvara posebna čarolija kada nekoliko umetnika otvori dušu na istom mestu“, kaže Tamara.

Stara arhitektura grada Bitolja, koja pripada neoklasicizmu, često je bila „u kadru” brojnih snimaka, ali je najnoviji singl talentovane pop pevačice Tamare Stojkovske „Shto kje ostane ” snimljen u enterijeru jedne od najvredniji predstavnici te arhitekture, nekadašnja Solunska banka, poznata kao kuća Alhambra u Bitolju, koja je nakon snimanja spota ušla u fazu potpune rekonstrukcije. Tako će Tamarin novi spot biti uspomena na istoriju kako je ova zgrada izgledala pre potpune rekonstrukcije.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika