Rebeka ima novi singl pod nazivom Guma

Muzička saradnja s producentom Filipom Majdakom

Za nešto manje od godinu dana samostalne karijere i tri singla, slikarka i pevačica Rebeka Ljiljak, nekadašnja članica benda Headoneast, publiku je navikla na svoje jedinstvene konceptualne pesme koje uvijek kriju puno više nego što se na prvu loptu  vidi na površini.

Takva je i „Guma", novi singl u kome se Rebeka poigrava pojmom ljubavi na nadrealnom i svakodnevnom nivou. Pesma govori o otkriću ljubavi kao natprirodnoj i ultimativnoj, dok je paralelno opisuje u svakodnevnim životnim situacijama. Ona je želela da stvori kontrast fizičkog i duhovnog poimanja iste i da nam prenese da upravo pomirenje tog kontrasta donosi oslobođenje.

Na spomenutoj pesmi Rebeka je ostvarila novu muzičku saradnju s producentom Filipom Majdakom - Kaleido Music, pa je, uz nju samu, koja potpisuje tekst i muziku, Majdak je zaslužan za muziku i aranžman. Kuća koja stoji iza ovog projekta je Aquarius Records Hr

 

Rebeka, Foto Samir Ceric Kovacevic

 

Pesmu prati i videospot koji, kao i sama pesma, nosi simboliku na nekoliko nivoa. "Uz društvene mreže često osjećamo pritisak da naš život mora biti savršen ili barem odgovarati određenim očekivanjima i prihvaćanju od strane zajednice. Žudimo za nepostojeće savršenom kosom, besprijekornim tenom i svime onime što nas naizgled čini poželjnima u društvu. Stavljamo filtere, boostamo boje i uljepšavamo stvarnost. No, kakav bi osjećaj bio, kada bi za promjenu upravo u ovom danom trenutku, dopustili sebi da budemo jednostavno mi, upravo takvi kakvi jesmo?“ rekla je umetnica.

Spot je nastao u suradnji s Leom Radolfi koja je postala deo Rebekinih performansa i  savršeno se uklopila u njezino umjetničko izražavanje. (Izvor: Soundreport)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika