Alergija ima Krv i Znoj

Legendarni zadarski punk rockeri posle 14 godina objavljuju novi album

Nakon nepunih 14 godina, Alergija se vraća upravo objavljenim singlom ‘Krv i znoj’, prvim od četiri koji će biti objavljivani do leta i ujedno i najava albuma koji se priprema za kraj godine, a objavljuje ga PDV Records.

Nastala 1994. godine, Alergija dolazi iz Zadra i donosi svoj poznati zvuk uličnog punk rocka koji traje već skoro 30 godina. Prvim istoimenim albumom, „Alergija”, oni su ucrtali svoje mesto na hrvatskoj punk mapi. Uz pomoć tog vetra u leđima, 1997. nastaje legendarni oi/street punk album ovih prostora “Četvrti stalež”, uz koji je bend dobio stalno mesto u prvoj ligi punk scene u regiji.

 

Alergija, foto: 057.Info

 

Pauze i život onemogućili su više izdanja ovog benda, ali su ipak uspeli 2009. da objave još jedan album pod nazivom “Globalno zatoopljenje”, s kog smo dobili nekoliko njihovih večnih himni.

Članovi benda su Stipe Bujas (vokal), Pero Kožul (gitara i vokal), Stipe Krpina (bass gitara i vokal) i Zvonko Kosović (bubanj i vokal).

Autor muzike i tekstopisac pesme “Krv i znoj” je Stipe Krpina, aranžman Alergija, a producent je Leo Anđelković iz Baltazara, Norman Beakera i Screaming Wheels. Za snimanje i mix spota zaslužni su Stipe Bujas i Venko Burčul. (Izvor: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika