Munje opet!

Unapred se radujemo susretu s voljenim likovima

 

Munje opet! je novi film iz 2023. godine u režiji Radivoja Andrića, a po scenariju Srđe Anđelića. Predstavlja nastavak filma Munje! iz 2001. godine.

Munje su verovatno jedan od najvažnijih i najvoljenijih beogradskih filmova, iz serije onh čije replike znamo napamet i koristimo ih svakodnevno, čiji su likovi, i dan-danas kad pogledate film jednako sveži, jaki i smešni.

Verujemo da ni stvaraocima filma Munje opet! nije bilo lako da krenu u jednu ovakvu avanturu a ni glumcima da toliko godina kasnije ponovo „uđu u sebe“ iz onog doba i na brzinu odrastu ali verujemo da su svi zajedno napravili (opet!) nešto dobro i vredno.

Snimanja filma su počela 21. septembra 2022. i trajala su u Srbiji i Beču oko 2 meseca do decembra 2022. godine.

 

Munje, Foto: YT printscreen

 

Prošlo je oko dvadeset godina, a Pop još uvek sanja o svom muzičkom uspehu, iako svira muzičke obrade hitova iz 80-ih. Njegov drug Mare, koji je praktičniji, zarađuje za život tako što noću dostavlja nargile za tinejdžere, od kluba do kluba. Sve je isto u životu njih dvojice: nemaju devojke i doživljaje ali imaju velike stomake... Raša Andrić je u jednom od intervjua u vezi sa snimanjem nastavka Munja rekao da je film posvećem preminulom, obožavanom glumcu i akteru Munja, Nebojši Glogovcu i da su uspeli da inkorporiraju njegov lik u film na neki način, a kakav, videćemo.

 

 

Producenti filma su Milko Josifov, Srđan Anđelić i Biljana Anđelić, glavne uloge (opet!) tumače Boris Milivojević, Sergej Trifunović, Nikola Đuričko i Maja Mandžuka, scenograf je bila Nevena Mijušković, snimatelj Dušan Joksimović a producentska kuća koja stoji iza ovog projekta je Yodi Movie Crafstman Milka Josifova i Zorana Cvijanovića.

Premijera filma je zakazana za 29. mart u MTS dvorani a bioskopski život film počinje već 30. marta.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika