Matija Cvek & The Funkensteins – Kraj Save

„Ovo će biti pesma za daleke ljude, lutalice i putnike … neka je uzme k sebi svako kome je potrebna i pevajmo je svima koji nas raširenih ruku čekaju.“

Brojne nagrade, pobede na festivalima i velika priznanja publike, ali i struke te veliki trud i predanost, iznedrile su mnoge pesme koje su postale veliki hitovi, a Matiju Cveka vinule u visine i postavile na koncertnu mapu jednog od najtraženijih pop izvođača.

Od samog početka svoje karijere Matija je obećao da će dati sve od sebe za svoju publiku i nije razočarao ni ovaj put. U svom prepoznatljivom stilu i sa iskrenom emocijom, Matija je stvorio još jednu pesmu kojom najavljuje rad na novom albumu čiji se izlazak očekuje u septembru ove godine. Predivna balada „Kraj Save“ zapravo je hommage Zagrebu, no svako se može pronaći u njoj bez obzira odakle dolazi. Video spot je nastao od kadrova snimljenih na krunskom koncertu njegove karijere, koji kao su deo najlepšeg ljubavnog filma i složeni u predivnu celinu koja samo delom dočarava emotivnu atmosferu koja se te večeri širila dvoranom.

 

Matija Cvek & The Funkensteins, Foto: Promo

 

"Ovo će biti pesma za daleke ljude, lutalice i putnike, a verujem da smo svi malo takvi. Biće za sve koji čeznu za skrovištem, predvidljivom cestom i poznatim zagrljajem. Zagreb će uvek biti moje finalno odredište, u njemu sam sakrio blago koje imam, a ljudi, sećanja i osmijesi su moje jedino blago. Iako prožeta zagrebačkim motivima, pesma neka bude svačija, neka je uzme k sebi svako kome je potrebna i pevajmo je svima koji nas raširenih ruku čekaju.“ – rekao je Matija.

Ovu pesmu Matija već duže vreme izvodi na svojim koncertima, a publika se stopila sa svakom notom pa sigurno možemo reći da je pred nama još jedan veliki  hit.

Tekst i muziku pesme „Kraj Save“ potpisuje Matija, a produkciju i aranžman potpisuje u saradnji sa svojim bendom The Funkensteins i Ivanom Pešutom.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika