Marko Babović - Distorzija stvarnosti

Mladi novosadski programer koji uživa u pravljenju muzike

Marko Babović, mladi novosadski kantautor, predstavio nam se sa svoje dve pesme i spota, a na naše pitanje da nam kaže par reči o sebi, evo šta nam je rekao:
 

"Moja muzička karijera počela je pre nekoliko godina, kada sam počeo da pišem svoje pesme. Od tada sam napisao i snimio nekoliko pesama koje su dostupne na YouTube-u I na svim vecim muzičkim platformama."

"Sve moje pesme su postepeno nastajale, počevši od ideje za tekst ili melodiju koju bih zatim razradio i snimio. Trenutno imam 15 singlova koji su objavljeni, kao i 4 druge numere koje sam objavio kao demo snimke."

 

 

"Inspiracija mi je veoma važna u procesu stvaranja muzike. Zbog toga stalno tražim nove izvore inspiracije, bilo da je reč o putovanjima, umetnosti ili interakciji sa drugim ljudima. U proteklih nekoliko meseci, uspeo sam da pronađem inspiraciju koja mi je omogućila da napišem i snimim tri nove pesme (Distorzija stvarnosti, Kada pozeliš da te se setim, Trebaš mi) koje sam objavio. Ove pesme su bile izazov za mene, ali su mi pružile izuzetnu satisfakciju i radost kada sam uspeo da ih dovršim. Verujem da će inspiracija nastaviti da me vodi u mom stvaralaštvu, i da ću nastaviti da pišem i snimam muziku koja odražava moje unutrašnje emocije i ideje."

"Moj cilj je da nastavim da pišem i snimam muziku, kao i da nastupam uživo što je više moguće. Radim naporno na tome da svoje pesme podelim sa što većim brojem ljudi, a nadam se da će moja muzika uspeti da stvori pozitivan uticaj na društvo."

"Takođe, imao sam priliku da učestvujem na nekoliko autorskih festivala, poput festivala Takt, Poezika i Zelenkovac, gde sam uspeo da osvojim nekoliko nagrada za svoju muziku."

"Ovo su bili fantastični događaji gde sam mogao da se upoznam sa drugim kreativcima, delimo ideje i razgovaramo o umetnosti. Osim što sam osvojio nagrade, ovi festivali su mi pružili dragocenu povratnu informaciju o mom radu i motivisali me da nastavim da pišem i snimam muziku. Planiram da nastavim da učestvujem na ovakvim događajima kako bih unapredio svoje znanje i umrežio se sa drugim umetnicima."

Slušajte Markove pesme i opustite se, umirujuće su i blage.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika