The Lottery Winners, kakvo divno otkriće!

Odlična saradnja s Boy Georgom podigla je njihovu muziku na joj jedan nivo više!

The Lottery Winners je indi pop bend iz Leigha, Greater Manchester, Engleska. Bend su za izdavačku kuću Modern Sky 2008. godine sastavili Thom Rylance (vokal/gitara), Robert Lally (gitara/vokal), Katie Lloyd (bas/vokal) i Joe Singleton (bubnjevi).

Bend je snimio svoj debi album The Art of Communication 2011. 2021. godine, Lottery Winners su objavili svoj EP Start Again, na kome se pojavio Frenk Tarner na naslovnoj numeri i Sleeper na „Bad Things“ - indie-pop numeri sa R&B-om, koja uključuje vokal pevačice tog benda Louise Vener.

U decembru 2021, bend se našao na listi Official Albums Chart Top 100 na 11. mestu sa svojim trećim albumom Something to Leave the House For.

 

 

U decembru 2022, bend je izveo svoj prvi rasprodati koncert na velikom mestu u Albert Holu, Mančester, Engleska.

The Lottery Winners objavili su svoj novi singl „Let Me Down“ sa legendarnim britanskim pevačem Boy Georgeom.

Spot za pesmu odaje počast nasleđu Georgeove karijere kroz ravnopravnost i utirući put mlađoj generaciji umetnika. U njemu se pojavljuju Boy George i The Lottery Winners koji oživljavaju svetle elemente pesme sa neonskim nastupom, kao i sa glumcem iz serije This Is England, Villom Travisom u glavnoj ulozi.

 

 

„Snimanje videa je bilo kao prelep san u groznici“, rekao je frontmen Thom Rylance. „Bio sam u ovom čudnom neonskom svetu, smejao se i pevao sa Boy Georgeom. On je verovatno najlepša i najzanimljivija osoba koju sam ikada sreo."

„Let Me Down“ je proizašla iz Rylanceovog interesovanja za istraživanje pop ikona i razumevanje šta pesmu čini klasikom. On je rekao da je slušao mnogo muzike Boy Georgea i da je na kraju napisao pesmu baš za njega, a da toga nije bio ni svestan.

Za singl, Boy George je rekao: „To momentalno ulazi u uho! To je najzanimljivija pesma koju sam ikada čuo... posle 'Karma Chameleon'!

 

 

U nedavnom intervjuu za NME, Rylance je rekao: „Georgeov glas u „Let Me Down“ je takav da se naježiš. Trebalo je da otpevam drugi stih, ali George je sve otpevao. Pomislio sam: „Ne mogu da izbrišem vokal Boy Georgea i da umesto njega stavim svoj. Očigledno ne!’ Umesto toga, ja sam negde u pozadini.“

„Let Me Down“ je treći singl sa predstojećeg albuma The Lottery Winner „Anxiety Replacement Therapy“ – koji će biti objavljen 28. aprila preko Modern Sky. (Izvor: NME)

Novi LP beleži godinu dana Rylanceovog života, uključujući i borbu sa njegovim mentalnim zdravljem. „Terapija zamene anksioznosti“ je prikazana sa uvodnom pesmom „Worry“, napisanom kada je Rajlans bio na najnižoj tačci.

Nama nikako nije jasno kako ova grupa nije br 1 na svim top listama, pesme su im pevljive, zanimljive a oni su jedna od najboljih grupa koje smo otkrili u poslednje vreme, slušajte The Lottery Winners i uživajte!

 

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika