Masayah - Poznam

Ponovo izuzetni i pesma i spot, ona ne promašuje!

Masayah, izuzetna mlada umetnica iz Ankarana, Slovenija, ponovo nas je obradovala novim materijalom besprekornog, kako audio tako i vizuelnog kvaliteta.

Uz njena dva singla nominovana za nagradu, „Ni Panike” i „Baby”, Masayahino poslednje izdanje „Poznam” takođe služi i kao tizer za njen predstojeći album, postavljajući pozornicu za njegovo raznovrsno raspoloženje i otkrivajući njegov dugo očekivani datum izlaska. Kao najkraća pesma na albumu, funkcioniše kao interludij, koji sadrži sve nagomilane emocije i mučna iskustva koja su oblikovala njen album u ono što jeste.

U „Poznamu“ gledamo kako Masaiah bira telefonski broj koji više ne postoji. Broj pripada njenom ocu, koji je preminuo 2019. od raka. Svedoci smo kako se slomila u neverici, baš kao što je bila i kada je stvarala ovu pesmu. Nakon što je preminuo, Masaiah je pokušala da pozove njegov broj telefona dok je snimala ovu pesmu, samo ovaj put - prebacila je poziv na zvučnik da bi, ako je on zaista bio tamo - mogla da snimi njegov glas poslednji put. Jer taj glas joj sada polako nestaje iz sećanja. Kao i mnoge druge stvari opisane u stihovima pesme.

 

Masayah, Foto: YT printscreen

 

Kako „Poznam” znači poznavati nekoga, proživeti nešto, ona ističe svoja iskustva – prikazujući narušene veze, zavisnosti od kockanja, razorene domove, zloupotrebu droga, korumpiranu stranu muzičke industrije, i kako nekim ljudima, biti bespomoćni i izgubljeno je jedino što znaju. Pesma se otvara iskrenim refrenom koji detaljno opisuje kako Masaiah sve ovo zna previše dobro, predugo. Video postaje crn, otkrivajući datum objavljivanja albuma: 16. april 2023. (Izvor: promo)

Što se fantastičnog video spota tiče, na njemu su radili: režija: Luka Jurinčič, Art direktor & kostimograf: Tia Krašovec, direktor fotografije i kolor korekcija: Domen Lušin, producenti: Masayah, Tia Krašovec, Luka Jurinčič, Domen Lušin, Lan Sever, Liza Končar.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika