Керана и Космонавтите – Кръг / Kerana i Kosmonavtite - Krug

Bugarska grupa koju mnogo volimo

Bugarska grupa Kerana i Kosmonavtite koju smo već imali prilike da slušamo i da pišemo o njima, sada je pred nama s novom pesmom i video spotom, „Кръг“ (Krug).

Kerana je jedna od zvezda koja se već dugo uspinje na bugarskoj muzičkoj sceni, i s njom se većina ljubitelja muzike prvo srela u „Glasu Bugarske“.

Baš kao pravo svetlosno telo, Kerana zrači sopstvenom kosmičkom silom - zrači odlučnošću, prepoznatljivim glasom, a njeno scensko prisustvo je zarazno. Međutim, teško je staviti muziku  mlade Julije Jordanove, koju njeni obožavaoci poznaju uglavnom kao Keranu iz „Kerane i kosmonauta“, u određene okvire.

Grupa, čija je Kerana pevačica, privlači svojim raznolikim repertoarom stilova, uključujući rock, jazz, funk, pa čak i hip-hop. I to nije slučajno - bend se sastoji od 6 različitih talenata, od kojih svaki dolazi sa drugog kraja muzičkog univerzuma. Na aranžmanima rade svi zajedno. Tekstovi pesama, za koje je zaslužna Žena -kosmos, puni su emocija, jer su inspirisani njenim ličnim životom.

 

Керана и Космонавтите, Kerana i Kosmonavtite, foto: Facebook Official grupe

 

Dakle, oni su:

Kerana Kosmos: vokal, Elena Ilčeva: bas, Pavel Vidov: gitara, Preslav Peev: saksofon, Nikolaj Bobčev: saksofon i Dimitar Penčev: bubnjevi.

Što se pesme tiče, ovo je ekipa koja je radila na njoj:

tekst: Kerana, muzika: Kerana i kosmonauti, aranžman: Kerana i kosmonauti, zvučni zapis: Audioslot, miksovao i masterirao: Kille Holland

Video je delo Lion Visuals https://lionvisuals.eu/ a producirali su ga Kerana i kosmonauti.

Spot je snimljen u Koncertnoj dvorani Državne opere Plovdiv 2023. godine.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika