Nova verzija legendarne pesme PMG kolektiva – Skopjanka 2023.

Ovaj skopski bend objavio je i dupli album "The Greatest Hits"

Bend je album odsvirao u proširenom obliku i kao pravu savremenu muzičku atrakciju, pod nazivom "PMG Kolectiv Orkestar", a Siniša Evtimov (gitara), Aleksandar Gavrovski (bas), Mirko Popov (vokal, mašina), Vladan Drobiski (trombon) nastupiće. ), Marija Kaeva (vokal, sintisajzer), Dino Milosavljević (bubnjevi), Vasko Bojadžiski (saksofon) i Pavel Drobicki (bas) su bili učesnici koncerta održanog u Omladinskom kulturnom centru u Skopju 8 . aprila ove godine.

 „PMG kolektiv” nije bend. „PMG kolektiv“ je ljubavno-muzička avantura, koja verbalizuje neke privatne ili univerzalne politike koje život znače ljudima koji ga čine. PMG Kolectiv definitivno nije vaš omiljeni bend, zapravo, PMG su bučni, veseli, temperamentni i stvaraju previše sadržaja, devet albuma, milion singlova, remiksova, muzike za pozorište i film i nekoliko kompilacija... „PMG kolektiv” objavio album „Greatest hits” na koji su premešteni najveći hitovi poslednjih dvadesetak godina. Naime, „Skopianka“, „Manekenki“, „80-e“, „90-e“, „Sumnjivo lice“, „Ljudi iz gradova“, „Ti si moj svet“... su nesumnjivo hitovi, ali pre svega pesme koje su sublimirao, ali i stvorio duh jednog vremena: Skoplje (Makedonija) na početku 21. veka.“ pisalo je u najavi koncerta ovog kolektiva.

Ovih dana izašao je spot sa najnovijom verzijom legendarne pesme „Skopjanka”, dvadeset godina kasnije i već prvog dana izazvao je buru pozitivnih reakcija na društvenim mrežama.

U spotu su korišćeni video materijali kojisu uglavnom remiksovani iz filma „Opera” Darijana Pejovskog, a deo su omnibusa „Skoplje remiks”.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika