Ozbiljno dobar autor iz Makedonije - Tyzee!

Reper koga ćete zapamtiti

Dragan Veličkovski, poznatiji pod umetničkim imenom Tyzee, makedonski je reper koji je bio deo dua Skipi i Tajzi (Skipi & Tyzee). Rođen je u Kumanovu, a svoju karijeru započeo je kao deo amaterske rep grupe 120ka, da bi kasnije počeo da sarađuje sa Gorjanom, poznatijim kao Skipi.

Tokom 2016. godine objavio je prvi singl na srpskom jeziku: pesmu pod nazivom Palimo snimio je zajedno sa Spejkom, pobednikom rijaliti programa Veliki brat. Numera je izdata za produkcijsku kuću Balkaton, sa kojom je tada započeo saradnju. Novembra iste godine, sa Spajkom je snimio i pesmu Vozi. U okviru Balkatona, Tajzi je 2017. godine izdao pesmu Omilena, tokom 2018. godine objavio pesme Paranoja i Pablo, a maja 2019. godine i pesmu Gori.

Od tada brzim tempom objavljuje singl za singlom, što samostalno što sa drugarima (2Bona, recimo) a svaki je bolji od prethodnog, stihovi su smisleni, buntovni, pokretački, himnični.

 

 

Jedna od pesama koja se nama najviše dopala iz njegovog prethodnog opusa je Bella Ciao – Balkan version, gde je na poznatu muziku italijanske partizanske pesme napisao odličan tekst.

Poslednji objavljeni video ovog plodotvornog repera je onaj napravljen za pesmu Sakam i snimljen na nekoj od fenomenalnih lokacija Makedonije kao i nekoliko njegovih prethodnih spotova (u ovom slučaju ne piše kojoj), a režiser koji potpisuje spot je Nikola Stavreski. Iako nije official music video nego lyrics, smatrali smo da može da bude predstavljen našoj publici jer je zaista dobar.

Nađite na YouTube pesme ovog autora i prođite kroz njegove spotove, toliko zanimljivih stvari, uživaćete.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika