Contra - Molim te ne plači zbog nas

Novi video spot virovitičke rock grupe

 

Nakon najavnog singla "Pričala si mi", te debitantskog albuma "Sunce izlazi na zapadu", virovitički rock bend Contra predstavlja novi singl i videospot "Molim te ne plači zbog nas". Pesma je snimljena u studiju Depth Zagreb pod producentskom palicom Filipa Sertića, muziku i tekst potpisuje Matej Mihelčić, dok su za aranžman zaslužni svi članovi Contre.      

Članovi Contre o pesmi kažu: "U međuvremenskom prostoru osobnih doživljaja, život je prolaznost! Oslikana perom slika i emocija. Prijašnji poslovi, osobe pune ljubavi, scene periodičnih fleševa života. Kao blic kasnih sati putovanja. Baš tada sjećamo se svega! Sjećamo se ljubavi, poslova, djece, žena, braka. Pobjeda i poraza. Jer prolaznost je oličenje nevidljivih niti, a kao zahvala životu je sjećanje koje nas po zasluzi štiti od nas samih... Zato, "Molim te ne plači zbog nas"!.     

Dinamičan videospot je snimljen u Virovitici u proleće 2023. godine, u "gnezdu" u kojem Contra stvara svoja dela. Spot je producirao i montirao Matija Turkalj, a ulogu glavnog glumca je preuzeo legendarni Antun Vrbenski.

Grupa Contra je nastala 2001. godine u Virovitici. Osnivači prve postavu su Tona, Miha, Gogs, Kugler i T. Moslavac. Proizašli iz druženja u Muzičkoj školi, kao mlađahni dečaci, tada snimaju svoj prvi demo audio uradak nazvan "Express!", s motom: "Budi ono što jesi!". Proizašli su iz punk-grunge-rock okruženja i snimali sve svoje tadašnje nastupe kao dokazni materijal ličnih utiska u vremenu. Spletom okolnosti, zamrzli su svoj rad na dvadeset godina. U nastaloj pauzi, članovi benda nastupali su svirajući s mnogim muzičarima i sastavima -  Exer, Sjene, Norman, Lazy, Progress, Spoty Mug... I mnogi drugi.        

U zimu 2021. godine, odmrzli su svoje ideje i nastavili put kojim su davno krenuli, napravli reunion i to kao četvoročlani bend. Na početku reuniona Contre, Goran Bem kao bas gitara, a kasnije ga zamjenjuje Vedran Halužan. Ulaskom u novo doba, sam zvuk i identitet benda dobio je na široj dimenzijskoj dioptriji, objedinjenoj u ultra pevljivim tekstovima te direktnim, brzim i pitkim sinkopama melodičnog zvuka. Kao i pre, moto banda ostaje isti: Budi to što jesi - Be Yourself !     Široj javnosti su se predstavili pesmom "Pričala si mi" te odličnim debitantskim albumom "Sunce izlazi na zapadu", na kojem se nalazi i aktualni singl "Molim te ne plači zbog nas". Contra djeluje u sastavu: Gitara - Antonio Obadić, Gitara / vokal - Matej Mihelčić, Bas gitara - Vedran Halužan, Bubanj -  Goran Moslavac. (Izvor: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika