The Trigger izvodi Bajaginu pesmu Kad Hodaš

Bajagina pesma ,,Kad hodaš" iz ugla jugoslovenskog vremeplova prikazanog kroz fiktivni svemirski program

 

Nakon duže pauze grupa The Trigger se ponovo aktivirala i objavila novi singl i animirani film za pesmu ,,Kad hodaš" - neobičnu obradu kultne pesme Momčila Bajagića Bajage. 

Nova verzija pesme ,,Kad hodaš" je bonus pesma na reizdanju albuma obrada ,,Ex", a koje je upriličeno povodom deset godina od objavljivanja. ,,Ex" je originalno bio dostupan samo za preuzimanje na stranici benda www.bandtrigger.com, ali je od sada dopunjen bonus materijalom i po prvi put je dostupan na svim digitalnim muzičkim servisima.

Kao što je bio slučaj i sa prethodnim obradama, The Trigger su pesmi dali potpuno novu dimenziju i simboliku, kroz kontrast između ambijentalnih delova pesme koji se smenjuju sa tvrdim rifovima, specifičnim za ovaj bend.  

 

The Trigger: Foto YT printscreen

 

Pesmu prati animirani film Nikole Silića o fiktivnom jugoslovenskom svemirskom programu, koji ujedinjene jugoslovenske narode u budućnosti dovodi na druge planete.  Nikola Silić je publici već poznat kao stendup komičar, ali i kao autor animirane serije ,,Elita" i kratkog animiranog filma ,,Rik i Morti u Srbiji", koji je privukao veliku medijsku pažnju. 

Članovi benda su aktivni i na drugim poljima. Animirani film ,,ID" autorke Ane Pakljanac, za koji je gitarista benda Dušan Svilokos pisao muziku, nedavno je osvojio nagradu za najbolji animirani film na 70. martovskom festivalu u Beogradu. 

The Trigger najavljuju i seriju koncerata u toku ove godine, kao i rad na novom autorskom izdanju, sa koga se prvi singl očekuje početkom leta.

Prvi sledeći koncert je u Apolo dvorani u Pančevu. The Trigger u Pančevu nastupa sa bendom Goatmare & The Hellspades u subotu, 29. aprila. 

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika