Smoke Mardeljano ft. Kool G Rap - najava albuma singlom!

Koncertna promocija u zagrebačkom klubu Boogaloo, 6. maja, kao i u Zappa Bazi 13. maja, u Beogradu

Vodeći glas savremene hip hop generacije, Smoke Mardeljano, najavio je brojnim tizerima novi album, čiji se izlazak očekuje 22. aprila, i za koji kaže da je njegovo životno delo, potkrepljujući tvrdnje impresivnom listom featureova, ali i sjajnim omotom.

Poznat po svom brutalnom deliveryju i odanosti izvornom hip hopu, sa vernim saputnikom-mikrofonom u ruci, Smoke nadgleda apokaliptičnu scenu pod autorstvom umetnika Artskooa, gde talas biblijskih proporcija zapljuskuje betonsku džunglu, i sve njene stanovnike. Ali, Neka teče, zapoveda tipografijom Miloša Jakovljevića naziv albuma, bez sumnje referirajući na Smokeov nenadmašiv isprekidan flow, koji već deceniju i duže izdvaja njegov glas na čak četiri studijska longpleja.

 

Smoke Mardeljano ft. Kool G Rap

 

Planirani mangup opus sadržaće čitav spisak gostujućih emsijeva i bitmejkera, sa mnogima od kojih je Smoke sarađivao i ranije, uključujući velika imena regionalne scene, poput Juicea, Ajs Nigrutina i DJ Gocea. Kao glavno dostignuće, međutim, na traci „Ulična svetla“, za koju će izaći i spot, gostuje niko drugi do legenda istočne obale, i njujorškog boom bap zvuka devedesetih, Kool G Rap, koji je odao priznanje Smokeu u privatnoj prepisci:

„Uzvraćam poštovanje, Smoke, i baš mi je drago da ti je gotivan vers… Pokušao sam da te ispratim, jer si bio na delu sa flowom poput tasmanijskog đavola, i cepao to sranje na komade, a ja sam samo došao sa metlom, da za tobom pokupim delove, i da ih dokrajčim!“

Album će, prema Smokeovom komentaru takođe biti dostupan na duplom vinilu, a pratiće ga i koncertna promocija u zagrebačkom klubu Boogaloo, 6. maja, kao i u Zappa Bazi 13. maja, u Beogradu. (Izvor: BALKANROCK)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika