Jorgovani imaju Loše društvo

Energična nova stvar koji prati koncertni video

Priča o bendu Jorgovani, prema svojeremenom pisanju Pakao Radio Net-a, počinje ovako: "Bend Jorgovani je nastao spontano u Beogradu, u jednom poznatom parku, mislim, septembra 2012. kada smo pili pivo gitarista Birtije, gitarista i bubnjar Žute Minute i ja (Marko Joković, Deponija)… i prišla je jedna devojka Ana da se upozna sa nama. Mi se pred­stavljamo: Marko, Marko, Marko, Marko i tad nastaje smejanje. Devojka ne zna šta je snašlo, a neko viknu u glas, možemo i bend da napravimo i tad ja izrecitujem refren pesme koju sam napisao dan pre: "ja ti pišem pesme, ja ti čuvam decu, a ljubav vodimo jednom u mesecu". Sama pesma je nastala pre i mnogo nam se svidela, a mi smo se dvoumili između nekoliko naziva, al ipak izabrasmo Jorgovani. Mene je baš asociralo kao pravi naziv za jedan pank bend, mada mi je otac rekao da je to po malo gej naziv."

"Danas, Jorgovani su ozbiljan bend, samo su članovi neozbiljni. 2016. je izašao album "Pušteni s lanca" popracen sa nekoliko video spotova, nakon čega je usledio i veliki broj koncerata. Sam bend svoju miziku karakteriše kao "boemski punk". Pesme mahom govore o alkoholu i ženama, autobiografske su i najčešće imaju srećan kraj" pričali su tada članovi benda.

 

Jorgovani, Foto: YT printscreen

 

Još od izlaska albuma „Ja častim“ iz 2021. godine, bend Jorgovani aktivno radi na novom materijalu, a sada su objavili singl i spot za pesmu „Loše društvo“.

Jorgovani su poznati po tome da sve svoje nastupe snimaju, pa je tako i ovaj spot sačinjen od materijala sa nastupa u Vršcu, Pančevu, Klubu Fest, Dorćol Platz-u , Kljajićevu…

Kao i prošli album, tako je i ovaj singl sniman je u studiju Mašina23, a producent je Saša Otašević. Video je uradio Marko Cesarec Cessa.

Jorgovani su i ove godine veoma koncertno aktivni, tako da ih možete čuti na nekom od narednih nastupa, koje su za sada najavili na Rokenrol Uranku u Smederevskoj Palanci (30. april), Arsenal Festu u Kragujevcu (29. jun), Wind Rock Festu u Vršcu. (Izvor: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika