pesma Dobar znak (Talijaneza) je odlična najava koncerta u zagrebačkoj Areni

Ovu i brojne druge pesme Damir Urban i Četvorka izvešće s Simfonijskim orkestrom HRT-a 10. juna

 

Sjajni Damir Urban i njegova Četvorka - Luka Toman (gitara), Marko Bradaschia (bubnjevi), Sandi Bratonja (bas gitara, harmonika) i Saša Markovski (klavijature), predstavljaju live izvedbu pesme "Dobar znak (Talijaneza)". Ovo je snimak njihovog gostovanja na Sunčanoj strani Prisavlja prošle godine, dok će ove godine nastupiti sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u zagrebačkoj Areni 10. juna.

Ante Gelo se pobrinuo za orkestralni aranžman pesme "Dobar znak (Talijaneza)", a maestro Alan Bjelinski je rukovodio muzičarima. Bjelinski će dirigovati i njihovim koncertom u zagrebačkoj Areni. Pesma se nalazi na albumu "Lipanj, srpanj, kolovoz", koji je osvojio nekoliko nagrada Porin. Singlovi "Iskra" i "Sama" proglašeni su Pjesmama godine na dodelama nagrada Porin, a Damir Urban i Četvorka su za pesme s ovog izdanja i samog albuma dobili statue za Album godine, Najbolju izvedbu grupe s vokalom, Najbolju mušku vokalnu izvedbu i Najbolji album rock muzike.

S obzirom na to da su trenutno fokusirani na koncert sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u zagrebačkoj Areni, odlučili su da objave neku od pesama koje su već izveli u tom aranžmanu. Izbor je pao na pesmu "Dobar znak (Talijaneza)", koja je jedna od njihovih omiljenih sa albuma "Lipanj, srpanj, kolovoz". Ova verzija pesme "Dobar znak" predstavlja njihovu saradnju s Gelom, Bjelinskim i Simfonijskim orkestrom HRT-a, ali i mali uvid u muzičku avanturu koja ih očekuje na koncertu u Areni, na koji se neizmerno raduju, kako je istakao Damir Urban.

Svestrani riječki muzičar je na sceni već više od tri decenije, a njegov bogati muzički put uključuje godine rada u grupi Laufer, kao i solo karijeru tokom koje je sarađivao sa mnogim kolegama. Osvojio je brojna priznanja, uključujući nagrade Porin, Rock&OFF, Crni mačak i MTV Gold Award, kao i priznanja poput Nagrade grada Rijeke i Nagrade Miroslav Korbler Hrvatskog društva skladatelja.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika