SiTi HLAPCi - Kaj pa ti?

Slovenačka reggae grupa ima novu pesmu i spot koji možete gledati i slušati na našem kanalu ZZ TV i ZZ TV radio

 

Siti Hlapci su slovenska reggea skupina, koja još od 1998. godine širi svoj zvuk kroz reggae kulturu i odašilje pozitivan signal u celom našem regionu i šire. Uz mnogo godina izvođenja su predstavljeni na više od stotinu koncerata te gostovali na velikim međunarodnim festivalima. Grupa djeluje pod vodstvom autora glazbe, pjevača i instrumentalista Tadimana – Tadeja Tratnika, koji je također jedan od pionira reggae kulture u Sloveniji . Kada je bend počeo, u Sloveniji nije bilo mnogo reggae scene. Danas je scena manje-više ista, a grupa, čiji naziv doslovno znači "siti seljaci", i dalje je jedan od retkih izvođača ovog žanra u regionu.

Do sada su objavili tri studijska albuma, Tukaj in Zdaj (2003), Si ti hlapec? (2005) i Under jah sun (2012). Na radio valovima se mogu čuti pjesme poput "Gospod pastir", "Vem za kraj", "Peški cona", "Vrzi vstran", "Plamen" i druge, ali su rangirane i na televizijskim i radijskim top listama u Sloveniji i u inostranstvu.

Poznati po energičnim nastupima, kvalitetnoj muzici i odličnoj komunikaciji sa publikom, osvojili su nagradu za najbolji nastup pred 10.000 ljudi na stadionu Ilirija u Ljubljani i pobijedili na međunarodnom takmičenju V.o.i.c.e (Rototom) u Novoj Gorici.

U 25 godina rada, Siti hlapci su se pojavljivali u raznim bendovima kao prateći bend reggae muzičara kao što su Skarra Mucci, Italee, Israel voice, Hornsman Koyote, Sun Sooley i drugi.

Bend trenutno radi na svom sljedećem studijskom projektu koji bi trebao biti objavljen na ljeto 2023.

Siti Hlapci su: Matej "Mato" Horvat – bubnjevi, Samo Pečar – Bass. Beno Soršak - solo gitara, Tadiman - vokal , back vokal, gitara , klavijature, udaraljke, konge i Urška Gajšt - back vokal. I odlični su!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika