Promocija albuma „Anđeoske pesme“ Đure Mornara

Promocija albuma „Anđeoske pesme“ Đure Mornara biće održana u sredu, 7. juna u 18h u Multimedia Music Record Store (Sremska 2)

Na promociji će, pored autora, govoriti muzičari Nemanja Bogunović i Milan Burda, fotograf Nebojša Babić i književnik Zoran Stefanović.

U izdanju diskografske kuće Multimedia Music, Vladimir Đurić Đura objavio je svoj treći solo album kao Đura Mornar, pod nazivom „Anđeoske pesme“. Za razliku od Heroja ili Đure i Mornara, ovi solo albumi su uglavnom intimni, lirski poput zbirki poezije koja se peva i to važi za Maštarije, Letnju terasu i sada Anđjeoske pesme.

"Ovo je akustična ploča u kojoj se čuju samo gitare i moj glas. Sada sa 62 godine glas mi je dovoljno zreo da mogu da pevam ovakve pesme. To su lagane pesme koje se pevaju uz gitaru, u drevnoj tradiciji od trubadura do pesnika koje ja volim poput Arsena Dedića, Koena ili Dilena. Anđeoske pesme su u najvećoj meri inspirisane prvim albumima pomenutih umetnika, ali i pesmama Alfreda Zitarose, Marije Dolores Pradere, Amalije Rodrigez, Cezarije Evore itd. Ja pevam o ljubavi i u ime ljubavi, a ovaj put tema je bila božanska ljubav, odakle je došao naziv Anđeoske pesme. Ja verujem da svaki čovek traži način da pronađe svoju duhovnost, a za mene su poezija i ljubav najviše kategorije.Verujem da ovakva muzika može uticati pozitivno na najmlađe da postanu dobri ljudi. Odrasli će u njima pronaći utehu u teškim momentima"

Dve kompozicije je napisao virtuoz klasične gitare Nemanja Bogunović, koji je ujedno uradio sve aranžmane. Ostale kompozicije i sve tekstove napisao je Vladimir Đurić Đura. Milan Burda je uradio produkciju. Igor Đorić je uradio dizajn omota, a sve fotografije Nebojša Babić. (Izvo: promo)

Slušamo jednu od poslednjih objavljenih pesama Đure i Mornara, "Noćas me traže" iz 2021. godine i čekamo nove spotove.

 

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika