FIBA 3x3 Svetsko prvenstvo 2023: Srbija prvak sveta!!!

Srbija odbranila titulu za muškarce a 3x3 MUZZIK tim i sve kolege se pridružuje čestitkama!

 

Reprezentacija Srbije je odbranila titulu za muškarce dok SAD preuzimaju žensku krunu.

Predvođena Dejanom Majstorovićem, Srbija je obezbedila svoju šestu titulu svetskog prvaka dok su Sjedinjene Američke Države  preuzele žensku krunu u Beču.
Muškarci Srbije odbranili su titulu i osvojili svoju šestu krunu u osam izdanja FIBA 3x3 Svetskog prvenstva u Beču, Austrija, u nedelju (4. juna), dok su Sjedinjene Države u ženskoj konkurenciji osvojile pobedu.

Mihailo Vasić postigao je pobednički raspored pošto su Srbi savladali zaostatak od četiri poena (19-15) i pobedili 21-19 i uspešno odbranili titulu iz 2022. godine.

U ženskom finalu, Sjedinjene Države su zapanjile aktuelnu šampiona Francusku sa 16-12 i osvojile svoje prvo zlato na Svjetskom prvenstvu 3x3 od 2014. godine.

Odlučujuća odluka kod muškaraca bila je tesna od prvog zvižduka, a bivša NBA zvijezda Jimmer Fredette iz tima SAD-a je rano pokazao svoju sposobnost šutiranja za dva poena.
U razgovoru za Olympics.com nakon toga, 'Maestro' Majstorović je rekao: "Bila je odlična utakmica u finalu i mislim da bez naših navijača ne bismo dobili ovu utakmicu.

"Pet puta biti prvak sveta, to je neverovatno. Uvek sam sanjao da igram 5 na 5 za reprezentaciju Srbije i da osvojim bilo koju medalju: Evropsko prvenstvo, Svetsko prvenstvo ili Olimpijske igre. Sada sam petostruki Šampion Svetskog kupa. To je neverovatno. Ali ipak, moramo da nastavimo da treniramo i želimo to olimpijsko zlato sledeće godine." (Izvor teksta i video snimak: 3x3 FIBA Basketball)

MUZZIK TV je uključen u takmičenja 3x3 basketa već izvesno vreme i ovog puta svi zajedno čestitamo našim šampionima!