Bend „Monah“ trijumfovao na 7. Bunt rok festivalu

Srebrnu i bronzanu BRF munju osvojili „Bagremov med“ i „Sin Seekas“

 

Niški progresive-rok sastav „Monah“ pobedio je na 7. Bunt rok festivalu i to nije sve- dva člana benda poneli su i nagrade za najboljeg bubnjara i najboljeg gitaristu sedmog izdanja nacionalnog festivala posvećenog afirmaciji novih rok muzčara i autora.

Branki Glavonjić, autorki emisije „Bunt“ i Bunt rok festivala su se ulozi voditelja tri večeri programa 7. BRF pridružili muzičari - Aleksandar Marković Lama („Bolesna štenad“) i Zoran Stefanov Iskaz („Iskaz“).

U oštroj konkurenciji od dvadeset bendova i autora iz cele Srbije, u finale sedmog Bunt rok festivala prošlo je (iz dva polufinala, 1. i 2. juna) ukupno 10 bendova, koji su se sinoć nadmetali za pobedu ali i ostale prestižne nagrade.

U subotu uveče, na bini RTS- ovog Studija 8, takmičilo se deset finalista: „Rihter", „Razvigor", „Bagremov med", Milan Kosanović, „Promonael", „Fjordovi“, "Sara Džesika Panker" (umesto benda "Noise gate“), "Sin Seekas“, „Grizete“ i „Monah“.

Žiri festivala je tokom finala pojačan sa još dva člana, te je o najboljima od najboljih odlučivao u ovom sastavu: Maja Cvetković ("E play"), Ivan Fece Firči, Milena Milutinović (bend „Repetitor"), Miloš Ignjatović („Kon konferencija"), Milovan Bošković („Zemlja gruva"), Uroš Marković (muzički producent, kompozitor i muzički urednik u RTS- u) i Nebojša Sabovljević, muzički urednik tematskog radio kanala „RTS Rokenroler“.

 

BUNT ROK FESTIVAL, Žiri festivala, Foto: PROMO RTS

 

Predsednik žirija- Ivan Fece Firči, saopštio je odluke žirija 7. Bunt rok festivala o nagradama za muzičaare koji su se izdvojili kao najbolji na festivalu:

-Najbolji vokal 7. BRF: Strahinja Popović („Bagremov med“) Nagradu- mikrofon je obezbedio ROCK radio, uz podršku „Mitros music“

-Najbolja bas gitaristkinja 7. BRF: Sara Nikolić („Rihter“) Nagradu- bas gitaru je dodelio Miloš Ignjatović u ime „Kon konferencije“

-Najbolji bubnjar 7. BRF : Đorđe Hartl („Monah“) Nagradu- doboš je dodelio Dušan Živanović Džekac ispred „Sing media“

-Najbolji gitarista 7. BRF: Lazar Jovanović („Monah“) Nagradu- gitaru je poklonilo Udruženje džeza, zabavne i rok muzike Srbije, a uručio je član UO ove asocijacije Miroslav Cvetković Cvele

Branka, Lama i Iskaz saopštili su imena troje prvoplasiranih na 7. Bunt rok festivalu a trofeje čuvene statuete „munje“, uručili su im članovi benda „Sanitarium“- prošlogodišnji pobednici.

Prva tri mesta 7. Bunt rok festivala RTS-a osvojili su:

1. mesto- zlatni trofej i novčanu nagradu od 200.000 dinara osvojio je bend „Monah“ iz Niša

2. mesto- srebrni trofej i novčanu nagradu od 150.000 dinara osvojio je beogradski sastav „Bagremov med“

3. mesto- bronzani trofej i nagradu od 100.000 dinara osvojio je vojvođanski bend „Sin Seekas“

Autorka projekta Bunt rok festival- Branka Glavonjić, istakla je da ovo nije sve od nagrada već da će, po tradiciji, najbolji bendovi dobiti i priliku da nastupe ovog leta na velikim muzičkm festivalima u Srbiji i inostranstvu.

Tokom prvog i drugog polufinala, u revijalnom programu Bunt rok festivala 2023 nastupili su pobednici trećeg Bunt rok festivala- beogradski sastav „Viva Vops“ kao i bendovi „Kanda, Kodža i Nebojša“, „Bolesna štenad“ i „Iskaz“ a uz prošlogodišnje pobednike – „Sanitarium“, u revijalnom programu finala festivala nastupili su Konstrakta i „Zemlja gruva“.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika