Mladen Ristić - Rođenje

Mladen Ristić označava rođenje svoje solo karijere, ali i najavljuje konceptualni album sa sloganom "Slušaj Film" koji izlazi krajem ljeta

 

Svojim singlom "Rođenje", tuzlanski muzički umjetnik rođen u Doboju, Mladen Ristić, označava rođenje svoje solo karijere, ali i najavljuje konceptualni album sa sloganom "Slušaj Film" koji izlazi krajem ljeta i koji će se sastojati od 11 muzičkih komada usko vezanih u jasan i hronološki poredan narativ.

"Rođenje" nam daje uvid u dešavanja nakon prvog dijela priče albuma gdje je glavni junak suočen sa izazovima, te mora donijeti odluku u skladu sa unutrašnjim, ali i vanjskim potrebama.

Pjesma je prožeta veselom energijom i atmosferom, te harmoničnom prirodom kako instrumentalnom tako i vokalnom. Iako su u ovom narativnom momentu glavni likovi fizički razdvojeni, oni pjevaju isti tekst u drugom dijelu pjesme jer se u njihovim glavama ormalizuje ista emocija uprkos izazovima koje oboje ponaosob prolaze.

Identitet likova još uvijek je misterija, a malo je i poznato o samom konceptu sem činjenice da se radnja dešava u starom Egiptu.

U vizuelnom identitetu učestvuju Damir Grebović kao fotograf, Edin Suljić kao urednik fotografije i promo materijala, te dobojski umjetnik Aleksandar Klopić koji je zaslužan za oslikavanje radnje koja se u pjesmi dešava. Aleksandar Klopić radi i na oslikavanju cjelokupnog albuma.

Aranžman, produkcija, tekst, i miksanje radi Mladena Ristić, a mastering potpisuje FM Mastering. Muzički sastav čine Mladen Ristić (vokal, šargija), Nermina Čizmić (vokal); Amina Halilčević, Đina Perkić, mix, Dženana Kumalić, Denis Bajrektarević, Bakir Memišević (sporedni vokali); Čičak, Jasmin Đulović (perkusije); Larisa Lejla Droce, Malik Isabegovic - Pegla (violine); Vedran Savić (kontrabas).Na ostatku albuma u raznim umjetničkim oblicima učestvuje preko 50 ljudi. (Info: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika