Poslednje Bergerovo putovanje

Čuveni lik iz Formanove Kose, nezaobilaznog filma mnogih mladosti, Treat Williams, poginuo je u motociklističkoj nesreći u 72. godini

 

U svojoj 72. godini, vozeći motocikl, poginuo je holivudski glumac Treat Williams, jedan od najvoljenijih filmskih likova ikada, tumač uloge Georgea Bergera u kultnom mjuziklu Miloša Formana „Hair“. Njegov karakter, oličenje svih zamislivih sloboda tog vremena, hipik, buntovnik i prijatelj ogromnog srca, generacijama gledalaca ostao je zapamćen kao simbol slobode i neustrašivosti.

Posle uspjeha u filmu Miloša Formana, Williams je igrao i u filmu „1941“ Stivena Spilberga iz iste godine, „Bilo jednom u Americi“ iz 1984, „Smrtonosna vrelina“ iz 1988, „Šta sve možeš u Denveru kada si mrtav“ iz 1995. i „Smrt pod morem“ iz 1998. godine.

 

 

Osim uloga na filmu, Williams je bio poznat i kao pozorišni glumac, a igrao je u mjuziklu Stephena Sondheima Follies a takodjer je bio i Danny Zuko u originalnoj postavi „Briljantina“ („Grease“) na Brodveju.

Nominovan je za nagradu Emmy za ulogu u filmu „Noćna postava“ iz 1996, a dobio je tri Zlatna globusa tokom 1980.-ih.

Rođen kao Richard Treat Williams u američkoj državi Konektikat, a iza sebe je ostavio ženu Pam Van Saint, sa kojom se vjenčao 1988. i ima dvoje djece.

Zauvijek ćemo pamtiti Bergera koga smo beskrajno voljeli, evo ga u filmu „Kosa“ u jednoj od najljepših filmskih scena ikad.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika