COMMON DREAMS - Novi singl Dolce Hera feat. Nina Žižić

Dve izuzetno zanimljive muzičarke u uspiješnoj suradnji

 

Predstavljamo vam prvi singl pod nazivom "Common Dreams" koji najavljuje novi album autorice Aleksandre Prelević Palladino aka Dolce Hera, u kojem se pojavljuje u ulozi tekstopisca (na engleskom i italijanskom), bubnjara, koautora i koaranžera pjesama sa svojim producentima.

Kako javljaju iz PROMOCON-a, Nina vokalno interpretira pjesmu, za koju je tekst napisala Hera, dok je autorka muziku i aranžman za nju radila zajednički sa producentom Stefanom Pantovićem (“Stivi” studio).

“Tekstovi i bubnjarske linije predstavljaju neku vrstu dvostruke naracije, niti kojapovezuje cjelokupan album u cjelinu i vodi to neko putovanje kroz žanrove do svoje destinacije” izjavila je Hera.

Pjesma Common Dreams je electrodisco žanra sa zahtjevnim vokalom kojem je Nina bez sumnje uspješno odgovorila te je njen glas došao sasvim do izražaja.

“Do saradnje je došlo sasvim slučajno, ali mi se odmah dopala Aleksandrina zamisao. U jednom trenutku smo htjele da sa ovom pjesmom učestvujemo na konkursu za pjesmu Evrovizije. Aleksandrina energija i ova pjesma poslužili su mi i kao podstrek da i ja snimim novi singl, koji možete očekivati krajem godine” izjavila je Nina.

Pjesma se zasniva na temi plesa koja prožima cjelokupan album i metaforički se nadograđuje na idejama kultnog u naučnoj fantastici i umjetnosti sa ciljem da probudi u slušaocima iskonsku želju za plesom.

 

 

Ovo je after film sa događaja premijere spota za pjesmu Common Dreams. Manifestaciju je pokrenuo Jagermeister i održana je 1. juna 2023. godine u Kulturnom centru 201, u Podgorici, Crna Gora a program večeri je bio
Podcast uživo: Nada Vojinović kao voditelj i Dolce Hera i Nina Žižić kao gosti, u kojem su, između ostalog, predstavili svoju saradnju i saradnike na projektu i 
Uživo DJ set "Bizarr Duo" koji je uključio Common Dreams u svoj DJ set kako bi svi zaplesali uz ovu novu pjesmu.

 

Spot za pjesmu Dolce Hera feat. Nina Žižić “Common Dreams” je animacija u kojoj po prvi put vidimo njih dvije u njihovim animiranim verzijama kao protagoniste jednognaučnofantastičnog trominutnog akcionog filma. Spot potpisuju režiser i producent Đorđe Jovanović i Jovan Dudić iz Beograda sa svojim timom, dok je kostime za protagoniste u animaciji radila talentovana i nagrađivana crnogorska modna dizajnerka Ana Krgović. Omot za singl i editorijal koji prezentuje Nininu i Herinu saradnju je radila crnogorska istaknuta vizuelna umjetnica Nada Vojinović.

Herin album i projekat je sufinansiran od strane PAM CG i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog Grada Podgorice. 

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika