Ivo Dimchev ima novi SHOT

Najzabavniji i najintrigantniji bugarski koreograf, autor, pjevač i izvođač ima novu, naravno odličnu, stvar

 

Ivo Dimchev, bugarski autor, pjevač, LGBT ikona i jedno od najzanimljivijih lica i pojava na bugarskoj sceni (kome je svojevremeno i čuveni The New Yorker posvetio dvije stranice teksta), ima novu pjesmu i, što je obično još zanimljivije - novi video.

U ovom spotu Dimchev je i producent i režiser, glavni glumac, idejni tvorac i stilista. Numera se, naravno, potpuno razlikuje od svih prethodnih a raspon stilova i žanrova u kojima plovi ovaj autor je beskrajan.

 

Ivo Dimchev, Foto: YT printscreen

 

A na portalu m-a-i.qc.ca po Ivi piše: „Ivo Dimchev je nekada bio izvođač od kojeg su roditelji želeli da zaštite svoju decu, a sada su njegove anđeoske pjesme one s kojima stavljaju bebe da spavaju. Poznat kao provokativni umjetnik performansa, kameleonski queer bugarski koreograf, izvođač i aktivist i dalje istražuje univerzum zvuka. Muzičko istraživanje je sada srž njegove prakse, sa tekstovima koji tkaju mračnu poeziju oko slušaoca. On je podjednako tjelesan i sladak, hirovit i elegantan. Sa scenskim prisustvom koje oscilira između rok zvijezde i "primadone", Dimchev vam iščupa srce i liže ga prije nego što vas odvede na plesni podij kluba. Zaista majstor izvođenja, Dimčev emocionalni glas dirnut će i najhladnija stvorenja.“

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika