Đura Mornar na Ljubavnom brodu

Sa albuma „Anđeoske pesme“ objavljen je singl

Prije otprilike mjesec dana održana je promocija novog albuma „Anđeoske pesme“ poznatog beogradskog muzičara Vladimira Đurića, poznatijeg kao Đura Mornar i to u izdanju diskografske kuće Multimedia Music.

Vladimir Đurić Đura objavio je svoj treći solo album kao Đura Mornar i za razliku od Heroja ili Đure i Mornara, ovi solo albumi su uglavnom intimni, lirski poput zbirki poezije koja se peva i to važi za „Maštarije“ , „Letnju terasu“ i sada „Anđjeoske pesme“.

„Ovo je akustična ploča u kojoj se čuju samo gitare i moj glas. Sada sa 62 godine glas mi je dovoljno zreo da mogu da pevam ovakve pesme. To su lagane pesme koje se pevaju uz gitaru, u drevnoj tradiciji od trubadura do pesnika koje ja volim poput Arsena Dedića, Koena ili Dilana. Anđeoske pesme su u najvećoj meri inspirisane prvim albumima pomenutih umetnika, ali i pesmama Alfreda Zitarose, Marije Dolores Pradere, Amalije Rodrigez, Cezarije Evore itd. Ja pevam o ljubavi i u ime ljubavi, a ovaj put tema je bila božanska ljubav, odakle je došao naziv Anđeoske pesme. Ja verujem da svaki čovek traži način da pronađe svoju duhovnost, a za mene su poezija i ljubav najviše kategorije.Verujem da ovakva muzika može uticati pozitivno na najmlađe da postanu dobri ljudi. Odrasli će u njima pronaći utehu u teškim momentima“ , naveo je Đura.

Autor svih tekstova i muzike, pa i ovih za pjesmu koju vam sada predstavljamo, „Ljubavni brod“ je Đura. Virtuoz klasične gitare Nemanja Bogunović uradio je sve aranžmane na ovom albumu, Milan Burda produkciju, Igor Đorić dizajn omota, a sve fotografije, kao i spot za ovu pjesmu, delo su renomiranog barda fotografije, Nebojše Babića.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika