Jedan jedini, Oliver Tree

Video spot snimljen je u celosti u Beogradu 

 

Oliver Tree je objavio svoj novi singl, “One & Only”, preuzet sa njegovog dugo očekivanog trećeg studijskog albuma, ALONE IN A CROWD, koji izlazi 29. septembra za Atlantic Records. Dolazeći zajedno sa muzičkim spotom snimljenim u Beogradu, u Srbiji, u režiji samog Treea, muzički spot je zabavan nastavak njegovog prethodnog muzičkog spota za "Bounce", koji prati njegovu najnoviju ličnost, modnog dizajnera Corneliusa Cummingsa.

 

Oliver Tree, Photo: YT printscreen

 

Na ovom spotu radila je velika ekipa ljudi iz Beograda, među kojima su: EP Ivana Antić, Producent i Ramona Plazinić iLuka Mrvoš, 1st AD Ljubomir Božović, PM Aleksandra Babić, Location Manager,Tanasije Raković, Unit Manager Oliver Rnjak i Casting Coordinator: Igor Milakov.

Snimljen u legendarnom londonskom studiju Abbey Road, "One & Only" prati jednako zarazni singl Olivera Treea "Bounce", označavajući početak uzbudljive nove ere za međunarodno priznatog, višestruko platinastog umjetnika koji se nalazi na vrhu ljestvica i potvrđuje Olivera Treea kao jednu od neospornijih snaga današnje muzike.

Ovaj jedinstveni umjetnik koji nastavlja na vrhu top lista i rasprodaje amfiteatre širom svijeta, zadovoljava svoju posvećenu i rastuću publiku svojim opskurnim "metahumorom" dok nastavlja da istražuje i secira apsurd moderne kulture, opsesiju slavom i društvenim medijima. Njegov nadolazeći album ALONE IN A CROWD služi da odražava i svjetlost i tamu ljudske prirode unutar popularne kulture, dok nam svima drži ogledalo i prihvaća apsurdnost svega toga. Istražujući teme o usamljenosti, nepovezanosti i ljudskom iskustvu, ALONE IN A CROWD također predstavlja novog lika po imenu Cornelius Cummings, modnog dizajnera koji postavlja pistu za svoj najnoviji rad.

 

Oliver Tree, Photo: YT printscreen

 

Nakon rasprodanog nastupa u legendarnom amfiteatru Red Rocks u Denveru prošlog mjeseca, ove sedmice, Oliver Tree je također najavio veliku svjetsku turneju - njegovu najveću turneju do sada. U produkciji Live Nation-a, OLIVER TREE PRESENTS ALONE IN A COWD počinje 10. oktobra u Aucklandu, NZ's Shed 10, a zatim putuje do novembra sa zaustavljanjima u Australiji, Francuskoj, Luksemburgu, Velikoj Britaniji, Belgiji, Holandiji, Njemačkoj, Švicarskoj i Italiji.

Beogradska publika imala je prilike da ga vidi i čuje na koncertu u Domu omladine u novembru prošle godine gde je njegov nastup u jednom trenutku grubo prekinut jer ga je neko pogodio gumenom igračkom u glavu . Oliver je revoltiran otišao sa scene ali se posle nekog vremena vratio, završio ti pjesmu i concert ali u skraćenoj verziji. Kontroverzni umjetnik I kontroverzna beogradska publika, kakva kombinacija.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika