Lincoln Letter sa novim gusarskim spotom

Oni su odlični i uz to i zabavni!

 

Lincoln Letter je alternativni rok bend iz Skoplja, Sjeverna Makedonija. Njihov debi album "Bedtime Stories" je zbirka od 12 priča pod utjecajem špageti vesterna i njihove filmske muzike. Oni su tu da ispričaju svoje priče i postanu glasni.

Nakon nekoliko godina pauze zbog geografske udaljenosti članova, "Lincoln Letter" se vraća na scenu, ovaj put sa novom gusarskom pričom. Nakon posljednjeg spota i albuma sa kaubojsko-vestern tematikom, bend je odlučio da "zaplovi" u novim pravcima i kao pripovjedači kroz muziku svoju novu temu pronašao je u svijetu piratskih priča. "Skull and Bone" je i najava njihovog novog albuma, koji će izaći krajem ljeta.

Promocija spota održana je u javnoj sali, gdje je dvorište bilo ispunjeno publikom. Video je prikazan, a ubrzo su Lincoln – Jakov Naumoski, Julian Micevski, Borjan Gagovski, Andrej Gjorszewski i Jan Stefanovski izašli na scenu i održali strastveni koncert, a pozdravljeni su velikim aplauzom. Konačno, publika je ponovo pogledala video koji je dočekan sa velikim oduševljenjem i pozitivnim kritikama. (Izvor: Muzika24.mk)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika