Debela senka Igora Džambazova

Pilot singl s novog albuma koji sprema zajedno s Guru Hareom, aka Igorom Atanasoskim pod nazivom „ Prvite trieset“

 

„Debela senka" naziv je  pjesme legendarnog Igora Džambazova, koja je pilot singl sa njegovog novog albuma koji sprema zajedno s Guru Hareom, aka Igorom Atanasoskim a imaće naziv „ Prvite trieset“.

Igor Džambazov, je inače, za one koji ne znaju, makedonski glumac, šoumen, TV voditelj, komičar, pjevač, tekstopisac i prozaist. Rođen je u Skoplju a roditelji su mu poznati makedonski kompozitor i dirigent Aleksandar Džambazov i glumica Anči Džambazova. Njegov djed je bio čuveni makedonski glumac Petre Prličko.

 

Jedna od pjesama ovog zanimljivog i hrabrog autora koji nije dovoljno poznat na ovim našim zajedničkim prostorima, bar ne po muzici koju pravi, je i ova pod nazivom "I plemeto i semeto".

Također, i pjesma o kojoj ovde govorimo, Дебела Сенка (Фатален Авто Коитус) je potpuno u prepoznatljivom Igorovom stilu sa ozbiljnim osvrtom na uslove u kojima trenutno živimo svi mi, i u Republici Makedoniji a i u celom regionu.

Muziku i tekst za novu pesmu potpisuje Igor Džambazov, aranžman Igor Atanasoski Hare i Mite Dimovski, a snimljena je u studiju "Tra-la-la" u Skoplju.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika