Gužva u 16-ercu ft. Tomfa nam nude Gorki pelin

Kako preživjet čovječe,

Gorki pelin u sebe,

Stvarno ne znam, al znam,

Sve je to ružan san

 

Legendarni osječki punkeri, Gužva u 16-ercu, objavili su svoj prvi animirani spot za pjesmu “Gorki pelin”, a u njemu im se glasom i nacrtanim stasom priključio frontmen benda Kawasaki 3P, Tomislav Vukelić poznatiji kao Tomfa. “Gorki Pelin” pjesma je sa nedavno objavljenog albuma “Smrtonosni zadah” u izdanju Croatia Records.

Gledajući očima autora, pretpostavljam da se ‘lege’ umjetnici dok stvaraju svoje glazbeno djelo nadaju da imaju ono nešto i da je baš njihova pjesma egal npr. pjesmi Bohemian Rhapsody od Queena. Sa sigurnošću mogu reći da ovo nije ta pjesma, ali je kratki opis životarenja malog čovjeka, neke izgubljene srednje klase u našoj domovini. Primanja nikakva, problemi se samo gomilaju, a ti druže, gospodine, gospođo, plivaj iznad mulja dok imaš snage i volje. Ovo zadnje je upravo ono što nakon nekog vremena polako nestaje, motivacija se gubi kada si pod pritiskom, tada je lako pomoć tražiti u birtiji i žesti."

 

Gužva u 16-ercu, Foto: Cover art

 

"Da se razumijemo, samo pišem o onom što vidim sve češće, protiv sam bilo koje vrste ovisnosti, ali sam jednako protiv prljave politike koja nas vodi na dno. Nije mi bio problem napisati ovaj visoko sofisticirani tekst u refrenu: ‘Kako preživjet čovječe, gorki pelin u sebe, stvarno ne znam, al’ znam, je*eni smo svaki dan, sve je to ružan san’, hvala Tomislavu Vukeliću Tomfi iz punk sastava Kawasaki 3p, koji je s nama otpjevao pjesmu ‘Gorki pelin’ sa našeg novog albuma, ‘Smrtonosni zadah’, hvala Boletu iz eldiablo 2D studia na animiranom spotu gdje smo presretni konačno završili u crtiću, poručuje Igor Dmitrić Muto, frontmen benda. (Izvor: promo)

Evo ko je sve učestvovao na izradi pjesme i spota:

Animirani video: Bole - eldiablo 2D studio 

Scenarij: Bole eldiablo2dstudio@gmail.com 

Pjesma: Autor glazbe i teksta: Igor Dmitrić Muto

Autor aranžmana: Gužva u 16-ercu

Band se od srca zahvaljuje Tomislavu Vukeliću Tomfi ( Kawasaki 3p ) što ih je počastio svojim glasom, stasom i druženjem

Pjesma snimana: studio HomeLand, Aleksandra Stankovića

Mix i master pjesme: Perica Šuran

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika