BABYMETAL - メタり!! (feat. Tom Morello)

Širom otvorite oči i uši, ovo je jedan vrtlog energije

 

Babymetal (japanski: ベビーメタル, Hepburn: Bebīmetaru) je japanski kawaii metal bend koji čine Suzuka Nakamoto kao "Su-metal", Moa Kikuchi kao "Moametal" i Momoko Okazaki kao "Momometal". Bend je producirao Kobametal iz agencije za talente Amuse. Njihovi vokali  su podržani heavy metal instrumentima, koje na nastupima izvodi grupa session muzičara poznatih kao "Kami Band".

Bend je osnovan 2010. godine, sa originalnom postavom Su-metal (vokal i ples), Moametal (vrisak i ples) i Yui Mizuno kao "Yuimetal" (vrisak i ples), sa konceptom stvaranja fuzije heavy metal i japanski idol žanrovi. 

Babymetalov koncert u Makuhari Messe u januaru izazvao je spekulacije fanova o potencijalnom trećem članu koji će se pridružiti bendu, a Momoko Okazaki je popularan kandidat. Dana 1. aprila 2023. godine, tokom nastupa Babymetala u Pia Areni MM u Kanagawi, Okazaki je zvanično objavljen kao novi član "preporođenog Babymetala", preuzimajući umjetničko ime Momometal. Njeno prvo pojavljivanje u videu kao zvaničnog člana bio je muzički spot za "Mirror Mirror".

Ovaj japanski bend je upravo objavio svoju prvu novu pjesmu s novom postavom, u suradnji s Tomom Morellom (Rage Against the Machine itd.). Naziv je "Metari!! (feat. Tom Morello)" SU-METAL, MOAMETAL i MOMOMETAL, novopečena BABYMETAL, izvode pred vama sada svoju prvu novu pjesmu, „Metari!!" To je pjesma uz koju možete plesati u krug. Prošlog juna, BABYMETAL su počeli da razvijaju svoje aktivnosti saradnje širom sveta, kao što je gostovanje u "The END" novog dela "PINK TAPE" koje je izdao reper Lil Uzi Vert.

Širom otvorite oči i uši, ovo je jedan vrtlog energije, uživaćete!

 

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika