Jon Vitezič ima Vesolje za dva

Ovaj 20-godišnji muzičar, autor, pjevač i gitarista  kreće na samostalan muzički put i to vrlo uspješan, rekli bismo

 

Jon Vitezič je mladi slovenački muzičar koji svojim predanim radom sve više učvršćuje svoje mjesto na slovenačkom muzičkom tržištu. Ovaj 20-godišnji pjevač nedavno je objavio svoj četvrti singl, koji je u početku napisao na engleskom, ali je potom odlučio da tekst napiše na slovenačkom. "Maternjim jezikom više dirnete srca slušalaca", smatra mladić. Inače, nova pjesma Jona Viteziča inspirirana je njegovim psom Marsom, kako je rekao.

"Nisam puno razmišljao o odabiru lokacije za snimanje spota, jer smo moja porodica i ja odlučili da odmor provedemo u prekrasnoj južnoj Italiji, gdje je teško snimati lokacije koje bi izgledale loše. Doslovno sam ubio dvije muve jednim udarcem“, obrazložio je snimanje kod naših zapadnih komšija i otkrio da mu se tokom snimanja ostvario san iz detinjstva. "Tokom našeg putovanja kroz Italiju, svratili smo i u grad Matera, gdje je sniman posljednji film o Jamesu Bondu. Naravno, posjeta ovom gradu nije se desila zbog spota, ali sam ipak iskoristio priliku. rekao je Jon.

Na pjesmi i spotu su radili: Muzika: Jon Vitezič, Tekst: Alan Vitezič, Aranžman i produkcija: Peter Dekleva, Master: Gregor Zemlič, Direktor/DOP: Astronaut, Kostimografija/maska: Tia Vitezič, Korekcija boja: Emil Svetlik (Teleking).
Posebna zahvala ide Robertu Campanelli za vilu u kojoj je ekipa snimila nekoliko scena muzičkog spota.

Odlična pjesma i spot, svakako ćemo još puno dobrog čuti od ovog mladog čovjeka.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika