Mon Laferte s himničnom pjesmom Tenochtitlán

Muziku ove umjetnice kao i najrazličitije novosti iz cijelog svijeta potražite na našim MUZZIK i WWM (World Wide Music) TV kanalima!

 

Norma Monserrat Bustamante Laferte, poznatija kao Mon Laferte, latinoamerička je muzičarka, pjevačica, kompozitorka i slikarica. Njen muzički stil je raznolik, obuhvata različite žanrove kao što su pop, rok, bolero, cumbia i salsa, pokazujući njenu svestranost i kreativnost. Tokom 2010-ih, stekla je široko priznanje  zbog svog zadivljujućeg melodramatičnog stila.

Sa preko 1,5 miliona digitalnih ploča prodatih u Latinskoj Americi između albuma i singlova, ona se etablirala kao najprodavanija čileanska umjetnica 21. stoljeća. Neki od njenih hitova su "Tormento", "Amor completo", "Si tú me quisieras", "Tu falta de querer", "Amárrame" i "Mi buen amor". Laferte je osvojio četiri Latin Grammy nagrade (najviše za čileanskog umjetnika), dvije MTV Europe Music Awards i dva puta je bio nominovan za Grammy nagrade.

Nakon iznenađujućeg izdanja „Te Juro Que Volveré“ prošle sedmice, čileanska kantautorica spremna je da pokaže više od onoga na čemu je radila te je tako upravo objavila najnoviju trip-hop, eksperimentalnu numeru “Tenochtitlán”, prvu naznaku nadolazećeg albuma a također i novi muzički spot uz njega.

"Pjesma govori o tome kako sam se osećala", rekla je pevačica u izjavi za novinare. “Mogu vas uvjeriti da su svi ljudi u nekom trenutku bili osuđeni na osnovu predrasuda.”

Muzički spot, koji je režirala čileanska kreativka Camila Grandi, sadrži iskrivljene fotografije, rituale i rekreirane umjetničke scene inspirisane Mukama Hristovim.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika