Jacob Collier i odlična stvar WELLLL!

Supertalentovani britanski multiinstrumentalista ponovo ima savršen hit

 

Muzička evolucija britanskog multiinstrumentaliste i pjevača Jacoba Colliera nastavlja se objavljivanjem najnovijeg singla "WELLLL". Iako nije neočekivano s obzirom na ekspanzivno putovanje 28-godišnjeg Londončana do danas, “WELLLL” još jednom pronalazi Colliera kako kreće u neistraženu zvučnu teritoriju sa svojom grozničavom mješavinom roka, popa i post-punka. Napisana u suradnji sa američkim kantautorom Remijem Wolfom, koji takođe doprinosi pratećim vokalima, pesma je sada objavljena preko Hajanga/Decca/Interscope.

Zvanični video za pjesmu “WELLLL”, s kojom je Collier nedavno debitovao pred 30.000 ljudi na Glastonbury festivalu 2023., njegov je prvi singl od prošlogodišnje balade “Never Gonna Be Alone” nominirane za Grammyja s Johnom Mayerom i Lizzy McAlpine i objavljen je kako bi se poklopio s najavom suradnje s poznatim svjetskim brendom obuće Crocs. Dugogodišnji obožavatelj Crocs-a, Collier je dizajnirao svoje vlastito ograničeno izdanje Clog, što je prvi stil koji poziva korisnike da prave muziku, sa detaljima zvona pričvršćenim na stražnjem remenu.

 

Jacob Collier, foto: YT printscreen

 

Jacob Collier objašnjava više: „Pa, šta da kažem? Ova pjesma je kolaž katarze – konvergencije mnogih muzičkih materijala koje do sada nisam istraživao. Sadrži zvuk moje posebno dizajnirane električne gitare sa 5 žica, koju je napravio Strandberg, i podseća na veliki deo rock muzike koju sam voleo kao dete. To je pjesma o tome da ste dijete, da ste divlji i da slušate svoje srce. Jedva čekam da to čujete.”

Collier je krenuo na vlastitu svjetsku turneju od 70 dana, koja je uključivala dva rasprodata nastupa na londonskoj Brixton akademiji kapaciteta 5000 ljudi, a trenutno se kreće širom Evrope i SAD-a.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika